15 C
Athens
8.7 C
Thessaloniki
Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2024
More

    Νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο Χρυσοχοΐδης – «Πετυχημένη συνταγή, χρειάζονται δομικές αλλαγές» λέει ο Καλλιακμάνης (βίντεο)

    Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είναι ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, καθώς επτά μήνες μετά τις τελευταίες εθνικές εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε μίνι ανασχηματισμό, με πιο σημαντική αλλαγή την αντικατάσταση υπουργού και υφυπουργού στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στην σκιά της έκρηξης της εγκληματικότητας.

    Νέος υπουργός αναλαμβάνει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, για 5η φορά στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στη θέση του Γιάννη Οικονόμου ενώ καθήκοντα υφυπουργού αναλαμβάνει ο Ανδρέας Νικολακόπουλος στη θέση του Κώστα Κατσαφάδου.

    «Πετυχημένη συνταγή»

    «Η συνταγή ‘Μιχάλης Χρυσοχοΐδης’ είναι μια συνταγή που έχει πετύχει πάρα πολλές φορές», λέει, μιλώντας στο MEGA, ο πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.


    «Έχει κάνει πράγματα για την αστυνομία και για εμάς τους αστυνομικούς, είχε αυξήσει κατά πολύ τους μισθούς μας όταν νομοθέτησε τα νυχτερινά να αμείβονται και αύξηση στα 5νθημερα. Έδωσαν χρήματα επί Χρυσοχοΐδη αλλά πέτυχε και στο θέμα της ασφάλειας γιατί ήταν αυτός που ήταν υπουργός όταν εξαρθρώθηκε η ‘17 Νοέμβρη’».

    Σύμφωνα με τον κ. Καλλιακμάνη:


    «Είναι στο επίκεντρο η εγκληματικότητα γιατί είχαμε πολλά περιστατικά και με την οπαδική βία αλλά και με το οργανωμένο έγκλημα. Ο Χρυσοχοΐδης ήταν αυτός που πήγε ένα υπόμνημα πολλών σελίδων στον ανώτατο δικαστή προκειμένου να προσπαθήσει να λύσει αυτό το ζήτημα».

    Στην έξαρση της εγκληματικότητας με πρωταγωνιστές Ρομά, ο κ. Καλλιακμάνης αναφέρει:

    «Οι Ρομά δεν ασχολούνται ακόμα με το οργανωμένο έγκλημα με την στενή έννοια. Η αλβανική μαφία έχει μπει σε αυτό. Στην κρίση, η προστασία δεν μπορούσε να αποδώσει σε αυτούς που ήταν οι μπράβοι της νύχτας, όφελος, γιατί είχαν κλείσει τα μαγαζιά.

    Σιγά σιγά οι Έλληνες εγκληματίες που ασχολούνται με το οργανωμένο έγκλημα πήγαν σε άλλες δραστηριότητες που είχαν να κάνουν με λαθρεμπόριο καυσίμων, τσιγάρων, ναρκωτικά. Έτσι οι Αλβανοί άρχισαν να ασχολούνται με την προστασία των μαγαζιών που δεν είχαν τόσα κέρδη όπως ήταν πριν. Είναι σκληροί οι Αλβανοί. Οι Ρομά ασχολούνται τα τελευταία χρόνια με κλοπές και απάτες».

    «Χρειάζονται δομικές αλλαγές»

    Όπως λέει ο ίδιος:

    «Στην αστυνομία χρειάζονται γενναίες δομικές αλλαγές. Καταρχάς θα πρέπει να ενισχυθούν τα αστυνομικά τμήματα και τα τμήματα ασφαλείας. Υπάρχει δυσκολία σε αυτό. Ο τωρινός αρχηγός προσπαθεί να ενισχύσει τα τμήματα και δεν μπορεί να βρει κόσμο πουθενά. Υπάρχει πολιτική βούληση να βλέπουμε αστυνομικούς στον δρόμο όπως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες με τα αυτόματα στις εισόδους του μετρό; Σημαίνει αστυνομοκρατία ή δίνει το μήνυμα ότι η αστυνομία είναι εδώ; Θα πρέπει να υπάρχουν αστυνομικοί στον δρόμο».

    Για αναγκαία ενίσχυση της αστυνομίας μιλά και η δικηγόρος, Εβίτα Βαρελά, η οποία εκπροσωπεί την οικογένεια του 29χρονου αστυνομικού που «έσβησε» στην άσφαλτο μετά την καταδίωξη στον Ασπρόπυργο.

    «(…) Όσον αφορά τις καταδιώξεις είναι πάρα πολύ σημαντικό να υπάρξει η εμφανής αστυνόμευση και η ενίσχυση του Σώματος. Όταν μιλάμε για καταδιώξεις μιλάμε για περιπολικά και τους ένστολους που βρίσκονται στον δρόμο. Έχουμε 10 ομάδες ΔΙ.ΑΣ στην Αττική, κάποιες τρεις στη νοτιοανατολική Αττική και άλλες δύο στον Πειραιά. Έχουμε στο σύνολο πάρα πολύ λίγους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, έχουμε 29 περιπολικά για όλη την Αττική».



    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ