Νομικό Συμβούλιο προς Βερβεσό: Δεν απαγορεύεται η κατάθεση δημοσίων υπαλλήλων σε δίκες κατά του Δημοσίου

Δεν τίθεται θέμα απαγόρευσης εξέτασης δημοσίων υπαλλήλων ως μαρτύρων σε δίκες κατά του Δημοσίου, αναφέρει ο πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) Ιωάννης – Κωνσταντίνος Χαλκιάς απαντώντας στον πρόεδρο της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Δ. Βερβεσό και σε σχετική επιστολή που εκείνος του είχε στείλει μετά το ζήτημα που δημιουργήθηκε για το θέμα αυτό.
Στην έγγραφη απαντητική επιστολή του ωστόσο, ο πρόεδρος του ΝΣΚ αποσαφηνίζει πως όταν δημόσιοι υπάλληλοι καλούνται να καταθέσουν για θέματα απόρρητα θα πρέπει να τηρούν εχεμύθεια και να έχουν λάβει άδεια από τον αρμόδιο υπουργό.
Ακόμη, ο κ. Χαλκιάς σημειώνει πως το έγγραφο Νομικής Συμβούλου που είδε το φως της δημοσιότητας πρόσφατα και στο οποίο αναφέρονταν ότι η ένορκη κατάθεση υπαλλήλων υπέρ των αντιδίκων και σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα, αποτελεί «πληροφοριακό έγγραφο προς τις υπηρεσίες του συγκεκριμένου Υπουργείου και όχι εγκύκλιο ή γνωμοδότηση….».
Τέλος, ο πρόεδρος του ΝΣΚ αποσαφηνίζει στην απαντητική του επιστολή προς τον κ. Βερβεσό ότι δεν «δεν απαγορεύεται η εξέταση των υπαλλήλων του Δημοσίου, ως μαρτύρων ενώπιον των δικαστηρίων ή των δικαστικών αρχών, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας (ΚΠολΔ), Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (ΚΠΔ) και Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας (ΚΔΔ), με την επιφύλαξη των προβλέψεων του Υπαλληλικού Κώδικα για το θέμα αυτό».
Διαβάστε εδώ ολόκληρη την επιστολή του προέδρου του ΝΣΚ προς τον κύριο Βερβεσό.
Διαβάστε εδώ την επιστολή του προέδρου του ΔΣΑ στον κ. Χαλκιά

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες