Ο δήμος Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη τίμησε τα 14 παλικάρια της Ευκαρπίας που εκτελέστηκαν από τους Ναζί

Ο δήμος Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη απέδωσε τιμή στους 14 πατριώτες που εκτελέστηκαν στην Ευκαρπία, πριν από 78 χρόνια, στις 31 Ιουλίου του 1944, από τις γερμανικές κατοχικές δυνάμεις.

Η τελετή ξεκίνησε με δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου & Αγίου Χρυσοστόμου της Ευκαρπίας και συνεχίστηκε στο Μνημείο των 14 παλληκαριών. Παρουσία του προξένου του Γενικού Προξενείου της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη Carsten Müller, εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου και συγγενών των θυμάτων, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση.

«Τιμούμε σήμερα τους 14 πεσόντες ήρωες και μέσα από την ιστορική αναδρομή και τη βαριά κληρονομιά, αντιλαμβανόμαστε ότι έχουμε ύψιστο καθήκον να παραμείνουμε ενωμένοι στους σημερινούς δύσκολους καιρούς με τις ατέλειωτες προκλήσεις των γειτόνων μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης.

Υπενθύμισε ότι «σε συνεργασία με την κεντρική διοίκηση του κράτους, ο δήμος Παύλου Μελά δημιουργεί Μουσείο Εθνικής Αντίστασης μέσα στο Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά, στο εμβληματικό κτήριο Α2, έναν τόπο ιστορικής μνήμης».

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης και ο πρώην Βουλευτής και εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης. Ακολούθησε κατάθεση στεφανιών και εψάλη ο Εθνικός Ύμνος, κατά το κλείσιμο της τελετής.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες