Ο «θερμός» χειμώνας και τα στοιχήματα του Τάκη Θεοδωρικάκου

Προσφυγικές ροές, οργανωμένο έγκλημα, εγκληματικότητα, πανεπιστημιακή αστυνομία και ενδεχόμενες αντιδράσεις καθώς και η εμπέδωση του αισθήματος της ασφάλειας στους πολίτες, είναι μερικά μόνο από τα θέματα που θα κληθεί να διαχειριστεί, ο νέος υπουργός προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.
Το ερώτημα που τίθεται από τους πολίτες και τους παροικούντες της ΓΑΔΑ και του μεγάρου της Κανελλοπούλου, είναι αν θα τα καταφέρει.
Η απάντηση είναι απλή: θα φανεί στην πορεία.
Άλλωστε όπως όλοι οι προηγούμενοι υπουργοί προστασίας του πολίτη, έτσι και ο κύριος Θεοδωρικάκος θα κριθεί από τα αποτελέσματα. Η επιλογή του στο συγκεκριμένο πόστο, ενδεχομένως ξάφνιασε αρκετούς, η επιλογή όμως του πρωθυπουργού κυρίου Μητσοτάκη, μόνο τυχαία δεν ήταν.
Στο πρόσωπο του κυρίου Θεοδωρικάκου, ο πρωθυπουργός ήθελε ένα άτομο της απολύτου εμπιστοσύνης του, με γνώση και εμπειρία, που θα λειτουργεί ως πολιτικός προϊστάμενος στο υπουργείο, όχι ως… πυροσβέστης με τη μάνικα στα χέρια, όπως ο προκάτοχός του, κύριος Χρυσοχοϊδης.
Ήδη ο νέος υπουργος έδωσε το στίγμα των προθέσεων του, δηλώνοντας πως « Η προστασία του πολίτη είναι απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης, γιατί αν οι πολίτες δεν είναι και δεν αισθάνονται ασφαλείς, δεν υπάρχει ούτε ελευθερία ούτε ευημερία».
Παράλληλα προανήγγειλε, για μια ακόμη φορά, την «αναδιοργάνωση των υπηρεσιών ώστε ο πολίτης εκεί που μένει και εργάζεται να βλέπει πιο συχνά τον αστυνομικό είτε στις πεζές περιπολίες είτε τα περιπολικά».
Το προσεχές διάστημα αναμένεται «καυτό» για τον νέο υπουργό και δυστυχώς ο χρόνος δεν είναι σύμμαχός του, αλλά άτομα που τον γνωρίζουν, επισημαίνουν πως «ανέλαβε το υπουργείο σε δύσκολες συνθήκες, αλλά ο Τάκης είναι για τα δύσκολα, θα τα καταφέρει».
Ίδωμεν λοιπόν, άλλωστε όπως αναφέραμε παραπάνω, όλα θα φανούν στην πορεία.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες