Ο καθηγητής Υφαντής εξηγεί το «τρίγωνο» των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας, Τουρκίας και Γερμανίας και τον ρόλο-κλειδί του Βερολίνου

Ο Κώστας Υφαντής, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων σχετικά με την μη επίσκεψη του καγκελάριου της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, στην Τουρκία, κατόπιν της επισκέψεως του στην Ελλάδα σχολίασε: «Υπάρχει ένα πλέγμα σχέσεων και κάθε φορά γίνεται προσπάθεια της αποκωδικοποίησης του. Στην τρέχουσα συγκυρία, όμως τα ζητήματα είναι σχετικά απλά».

Και επεξήγησε, μιλώντας στο Μega, ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων: «Υπάρχει μία πολύ καλή σχέση μεταξύ Ελλάδος και Ισραήλ, υπάρχει μία δυναμική ανάταξης και βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας».

Η βελτίωση μάλιστα των σχέσεων με το Ισραήλ ήταν βασική επιδίωξη της Τουρκίας, εδώ και πολύ καιρό, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχει και η σχετική καχυποψία.

«Σε όλο αυτό το παζλ η Γερμανία έχει τη δική της θέση», τόνισε ο κ. Υφαντής και συνέχισε «είναι μία χώρα που έχει μεγάλα οικονομικά συμφέροντα στην Άγκυρα».

«Στο τρίγωνο των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας, Τουρκίας και Γερμανίας μετά την εκλογή των σοσιαλδημοκρατών το Βερολίνο έχει υιοθετήσει μία λιγότερο ουδέτερη στάση», υπογράμμισε ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες