Ο νέος Ποινικός Κώδικας και τα ζητήματα από την εφαρμογή του, στο επίκεντρο συνεδρίου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Μεγάλο διαδικτυακό συνέδριο με θέμα «Ζητήματα από την πρακτική εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα» διοργανώνουν από κοινού η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και το Εργαστήριο Ποινικού και Ποινικού Δικονομικού Δικαίου του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Δ.Π.Θ). Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 29 Μαΐου και θα ξεκινήσει στις 09.45. Χαιρετισμό στο συνέδριο, το οποίο θα τελεί υπό την προεδρία του καθηγητή της Νομικής Δ.Π.Θ., θα απευθύνει ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χριστόφορος Σεβαστίδης.
«Εγκλήματα κατά περιουσιακών αγαθών» θα είναι το θέμα του πρώτου μέρους του συνεδρίου. Στο μέρος αυτό το συνεδρίου θα μιλήσουν ο Γεώργιος Δημήτραινας, Επίκουρος Καθηγητής Νομικής Δ.Π.Θ. Θέμα της ομιλίας του θα είναι «Το έγκλημα της απιστίας στον Ποινικό Κώδικα». Επίσης, κατά το στάδιο αυτό του συνεδρίου θα μιλήσει και ο Πρωτοδίκης Αθηνών Ιωάννης Ασπρογέρακας, Πρωτοδίκης Αθηνών. «Η «ιδιωτικοποίηση» της ποινικής δίκης και ειδικότερα οι ουσιαστικές και δικονομικές μορφές αποκαταστατικής δικαιοσύνης» είναι, σύμφωνα με το πρόγραμμα του συνεδρίου, το θέμα της ομιλίας του κ. Ασπρογέρακα.
Τα «εγκλήματα κατά γενετήσιας ελευθερίας» ζήτημα εξαιρετικά επίκαιρο, θα είναι το θέμα του δεύτερου μέρους του συνεδρίου, κατά το οποίο θα μιλήσουν η Άννα Αποστολίδου, Επίκουρη Καθηγήτρια Νομικής Δ.Π.Θ. και ο κ. Λάμπρος Τσόγκας, αντεισαγγελέας Εφετών Θράκης. Το θέμα της ομιλίας της κ. Απολίδου θα είναι «Το έγκλημα του βιασμού στον Ποινικό Κώδικα», ενώ το θέμα της ομιλίας του κ. Τσόγκα θα είναι τα «Εγκλήματα γενετήσιας ελευθερίας και ανήλικοι ως θύματα»
Στο τρίτο μέρος του συνεδρίου με θέμα «Ζητήματα από την εκτέλεση και έκτιση των ποινών» θα μιλήσουν ο Κωνσταντίνος Κοσμάτος, Επίκουρος Καθηγητής Νομικής Δ.Π.Θ. Θέμα της ομιλίας του κ. Κοσμάτου θα είναι «Η παροχή κοινωφελούς εργασίας ως κύρια ποινή». Επίσης για το θέμα αυτό θα μιλήσει και ο Βασίλειος Αδάμπας, Δ.Ν., εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ειδικός Επιστήμονας Δ.Π.Θ.. Το θέμα της ομιλίας του κ. Αδάμπα είναι σύμφωνα με το πρόγραμμα του συνεδρίου είναι: «Ερμηνευτικά ζητήματα από την εφαρμογή του νΠΚ και κάποιες σκέψεις διαχρονικού δικαίου με σημείο αναφοράς: α) την αναστολή εκτέλεσης της ποινής και β) το ανώτατο όριο συνολικής στερητικής της ελευθερίας ποινής».
Τέλος, παρέμβαση θα κάνει ο πρόεδρος Πρωτοδικών και εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χαράλαμπος Σεβαστίδης, Πρόεδρος Πρωτοδικών. «Η κατ’ οίκον έκτιση της ποινής στον νέο Ποινικό Κώδικα», θα είναι το θέμα της ομιλίας του κ. Σεβαστίδη.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες