Ο Τραμπ θα συμμετάσχει στη συγκέντρωση ενός υποψηφίου που κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να παραστεί σήμερα στη συγκέντρωση ενός υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων για τη θέση του κυβερνήτη της Νεμπράσκας (βορειοδυτικά), ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση από 8 γυναίκες, μεταξύ άλλων μιας γερουσιάστριας.

Ο Τσαρλς Χέρμπστερ, πολυεκατομμυριούχος ηλικίας 67 ετών, αρνείται τις κατηγορίες, οι οποίες έχουν προκαλέσει αντιδράσεις στην αγροτική και συντηρητική αυτή πολιτεία.

Εκλεγείσα στη Γερουσία της πολιτείας, η Τζούλι Σλάμα κατήγγειλε μιλώντας στην εφημερίδα Nebraska Examiner ότι ο υποψήφιος της είχε σηκώσει τη φούστα και την είχε θωπεύσει, κατά τη διάρκεια μιας δημόσιας εκδήλωσης το 2019. Άλλες επτά γυναίκες, που δεν θέλησαν να κατονομαστούν, τον κατηγορούν επίσης.

«Δεν επιζητώ την προσοχή των ΜΜΕ ή να αποκομίσω οποιοδήποτε όφελος, απλά δεν θα πω ψέματα λέγοντας πως αυτό δεν συνέβη», εξήγησε η ίδια, σε ένα δελτίο τύπου, προσθέτοντας πως ήταν 22 ετών εκείνη την εποχή.

Ο Τσαρλς Χέρμπστερ, η περιουσία του οποίου προέρχεται εν μέρει από την πώληση σπέρματος ταύρου, αναμένεται να εμφανιστεί κοντά στην Όμαχα, στο πλευρό του πρώην ενοίκου του Λευκού Οίκου, ο οποίος, επίσης, είχε κατηγορηθεί τα τελευταία χρόνια για σεξουαλικές επιθέσεις ή παρενόχληση από καμιά εικοσαριά γυναίκες.

Σύμφωνα με τον ενημερωτικό ιστότοπο Politico, ο Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για τις κατηγορίες σε βάρος του υποψηφίου από τη Νεμπράσκα και επανέλαβε τη στήριξή του παροτρύνοντάς τον να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Πρώην σύμβουλος του προέδρου για τη γεωργία, ο Χέρμπστερ αρνήθηκε τις κατηγορίες, τις οποίες χαρακτήρισε «εκστρατεία δυσφήμησης» και «ψέματα με πολιτικά κίνητρα».

Ο Τσαρλς Χέρμπστερ θα βρεθεί αντιμέτωπος με άλλους 2 υποψηφίους στις προκριματικές εκλογές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, που θα διεξαχθούν στις 10 Μαΐου.

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες