Οι αστυνομικοί παρεμβαίνουν στο «L&O»: Ρουσφέτια για μετακίνηση αστυνομικών στην ΟΠΚΕ

Γράφει ο Μιχάλης Τεζάρης,

Μορφή χιονοστιβάδας λαμβάνουν οι καταγγελίες αστυνομικών στο «Law and Order», που υποστηρίζουν πως το «τελευταίο χρονικό διάστημα η ΟΚΠΕ έχει γίνει περιζήτητη από αστυνομικούς που υπηρετούν σε άλλες υπηρεσίες όπως τα ΜΑΤ, η ΔΙΑΣ και η Άμεση Δράση, προκειμένου να παρουν κάποια χρήματα παραπάνω».

Μάλιστα οι ίδιες καταγγελίες αναφέρουν πως, «η ηγεσία κάνει δεκτά αυτά τα αιτήματα καθώς πολλές φορές προέρχονται από πολιτικούς» κάτι που έχει,  αποτέλεσμα  την αύξηση των ατόμων στην ΟΠΚΕ και ταυτόχρονα «την αλλοίωση του χαρακτήρα μια από τις πιο μάχιμες υπηρεσίες της Αττικής».

Σύμφωνα μάλιστα με αναφορές η ενέργεια αυτή και η μετακίνηση αστυνομικών, που απλά έχουν μέσον αλλά καμία επάρκεια και εκπαίδευση, χωρίς να ζητά κανείς τη γνώμη των επικεφαλής των ομάδων, έχει μετατραπεί  την ΟΠΚΕ σε υπηρεσία…μέτρων τάξης,  με αποτέλεσμα, να «έχει μείνει μακριά από την καταπολέμηση του εγκλήματος» την ώρα που «στο κέντρο της Αθήνας αλλά και σε άλλες γειτονιές η κλοπές και η πώληση ναρκωτικών είναι σε ημερήσια διάταξη».

Οι παλιοί οπκιτες έχουν απογοητευτεί καθώς βλέπουν την υπηρεσία την οποία ουσιαστικά οι ίδιοι στηρίζουν με τον ιδρώτα τους τόσα χρόνια να μετατρέπεται σε κάτι άλλο που ουδεμία σχέση με ΟΠΚΕ  και αναρωτιούνται «πώς είναι δυνατόν να έχουν μετακινηθεί στην ΟΠΚΕ δεκάδες γυναίκες αστυνομικοί οι οποίες δεν έχουν περάσει εκπαίδευση  για να στελεχώνουν τις γραμματείες».

Τέλος υποστηρίζουν πως «εδώ και δύο χρόνια κάνουν αυτή τη δουλειά απλά και μόνο για να εξυπηρετήσουν τα τηλέφωνα που δέχονται, η αστυνομία δυστυχώς δεν έχει σωτηρία, όλα για το ρουσφέτι».

 

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες