Οι Έλληνες νησιώτες «απαντούν» στο τουρκικό παραλήρημα: «Τολμήστε να έρθετε – Δεν σας φοβόμαστε»

«Δεν θα πατήσει τουρκικό πόδι στα νησιά», απαντούν οι Έλληνες νησιώτες στο τουρκικό παραλήρημα.

Δεν έχει τέλος το παραλήρημα των Τούρκων, όπως αποδείχθηκε με τους εταίρους του Ερντογάν που έφτιαξαν νέο χάρτη που απεικονίζει τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη σαν… τουρκικά εδάφη.

«Δεν φοβόμαστε τίποτα», λένε οι Έλληνες νησιώτες

«Δεν φοβόμαστε τίποτα. Εμείς οι ακρίτες έχουμε μεγαλώσει έτσι. Δεν φοβάμαι τίποτα ούτε για εμένα ούτε για την οικογένειά μου. Ας τολμήσουν. Το νησί της Λέσβου είναι ”αστακός”. Δεν πρόκειται να πατήσει επάνω τουρκικό ποδάρι», δηλώνει στο Star ο Παναγιώτης Τσούπης, πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Λέσβου.

Στο κενό πέφτουν για άλλη μια φορά οι τουρκικές απειλές για τα νησιά μας, καθώς οι κάτοικοί τους διαμηνύουν μιλώντας στο Star ότι δεν φοβήθηκαν και δεν πρόκειται να φοβηθούν, όσους χάρτες και αν επιστρατεύσουν πολιτικοί της γειτονικής χώρας. Όπως  επισημαίνει και ο Μανώλης Πατεράκης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων, η τουρκική πρόκληση μοιάζει με ένα αστείο, υπενθυμίζοντας το αίμα που έχει χύσει η Κρήτη για την Ελλάδα.

«Δεν φοβόμαστε. Υπάρχει όμως μια ανησυχία πού θα καταλήξει όλη αυτή η κατάσταση η οποία διαιωνίζεται εδώ και κάποια χρονιά» τονίζει ο αντιδήμαρχος Καστελόριζου Στράτος Αμύγδαλος, ο οποίος διαμηνύει: «Ό, τι απειλείται,  δεν αποστρατιωτικοποιείται».

Το δικό του μήνυμα για το ηθικό των κατοίκων, στέλνει ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης: «Δεν υπάρχει ουδείς φόβος στους κατοίκους, σαν να μην συμβαίνει κάτι. Έχουν πολλά προβλήματα εσωτερικά (οι Τούρκοι). Όλα αυτά είναι αγενείς επιδιώξεις τους. Οι νησιώτες είναι γνήσιοι Έλληνες και δεν εκφράζουν κανένα φόβο».

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Σταθακόπουλος, Τουρκολόγος και διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου δηλώνει: «Είναι ο γνωστός χάρτης της γαλάζιας πατρίδας “Μαβί Βατάν”. Όμως έχει μια διεύρυνση που σημαίνει μια επίταση γιατί μέσα εμπερικλείει και την Κρήτη. Αυτό είναι η μεγαλύτερη απόδειξη υπερ. της Ελλάδας σε όλα τα διεθνή for a: Tις απαιτήσεις της Τουρκίας και γιατί δικαιολογείται η στάση της Eλλάδας να έχει στρατό και οπλισμένα τα νησιά της από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες