Οικονόμου: «Απαράδεχτες οι τουρκικές προκλήσεις, δεν μένουν αναπάντητες» (βίντεο)

Απαράδεχτες χαρακτήρισε τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο ο κυβερνητικός εκπρόσωπός Γιάννης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Όπως τόνισε, συνιστούν παραβίαση της κυριαρχίας της χώρας και αυτό είναι μια πρόκληση που δεν μένει αναπάντητη.

Ο Γιάννης Οικονόμου συνέχισε αναφέροντας ότι οι τουρκικές προκλήσεις «με κανένα τρόπο δεν συνάδουν με το πνεύμα και το περιεχόμενο της πρόσφατης συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο».

«Όλα αυτά δείχνουν ότι δεν είναι πρόσφορο το κλίμα για τις συναντήσεις για τα ΜΟΕ», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για την ενέργεια

«Η χώρα μας δεν αναμένεται να αντιμετωπίσει πρόβλημα με τις ενεργειακές της ανάγκες», τόνισε κατά την έναρξη της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Όπως είπε οι επόμενες πληρωμές στην Gazprom θα γίνουν το τρίτο 10ημερο του Μαΐου και μέχρι τότε θα έχει αποσαφηνιστεί η στάση των κρατών και των εταιρειών εντός ΕΕ.

«Έχει ήδη καταρτιστεί και ανακοινωθεί αναλυτικό σχέδιο για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της χώρα, ακόμα και στην ακραία περίπτωση -που φαντάζει πολύ λίγο πιθανή- που θα έχουμε προβλήματα στον εφοδιασμό».

«Για τα έργα για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας είναι γνωστό ότι βρίσκεται σε διαβούλευση σχέδιο νόμου. Η κυβέρνηση συνεχίζει όπως προκύπτει και από αυτό το σχέδιο νόμου τις μεταρρυθμίσεις που στόχο έχουν την μεγαλύτερη αυτάρκεια της χώρας και την ενίσχυση της επάρκειας και την μείωση των εκπομπών αερίου. Στρατηγικός στόχος της κυβέρνησης είναι έως το 2030 η συνολική εγκατεστημένη ισχύς από ΑΠΕ να ανέλθει στα 25 γιγαβάτ από τα 8,62 που είναι σήμερα και έως το τέλος της δεκαετίας να έχουν τεθεί σε λειτουργία σταθμοί αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας τουλάχιστον 3,5 γιγαβάτ», είπε ο Γιάννης Οικονόμου.

Σχετικά με το δημοσίευμα των Financial Times

Αναφορικά με το δημοσίευμα των Financial Times ότι κάποιες χώρες ετοιμάζονται να πληρώσουν σε ρούβλια για το ρωσικό φυσικό αέριο, ο κ. Οικονόμου σχολίασε πως πρόκειται για ένα «τεχνικό ζήτημα το οποίο θα αποσαφηνιστεί στην συνεδρίαση των Ευρωπαϊων υπουργών Ενέργειας».

«Η χώρα θα εξακολουθήσει να προμηθεύεται ενέργεια και να μην τίθεται σε κίνδυνο η ενεργειακή ασφάλεια της χώρας, αλλά και να πληρώνει με τρόπο που δεν παραβιάζεται το πνεύμα των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας. Σε κάθε περίπτωση σε ευρώ πληρώναμε και σε ευρώ θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε» είπε.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες