Οικονόμου σε Τσίπρα: «Τιμά τη δικαιοσύνη μόνο όταν οι αποφάσεις είναι σύμφωνες με τις επιδιώξεις του»

Δήλωση-απάντηση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα εξέδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Με παρέμβασή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απαντά στην ανάρτηση Τσίπρα, ο οποίος νωρίτερα εγκάλεσε τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο για την γνωμοδότησή του προς την ΑΔΑΕ.

«Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ συνηθίζουν να τιμούν την Δικαιοσύνη μόνο όταν οι αποφάσεις της είναι σύμφωνες με τις επιδιώξεις τους» σημειώνει ο κ. Οικονόμου, αφότου ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον κ. Ντογιάκο τον συλλάβει, στηλιτεύοντας έτσι την παρέμβασή του στη λειτουργία της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) με την οποία ο δικαστικός λειτουργός σημειώνει πως εκείνη δεν έχει το δικαίωμα να ερευνά για τις παρακολουθήσεις.

«Αντίθετα, η Κυβέρνηση σέβεται και τιμά σταθερά την Δικαιοσύνη και την Δημοκρατία: χωρίς ιδιοτελείς προϋποθέσεις, υποσημειώσεις και αστερίσκους. Εμείς σταθερά με τους κανόνες και τους θεσμούς της Δημοκρατίας, ο κ. Τσίπρας συνεχίζει σταθερά να αναζητά ταυτότητα μέσα στην τοξικότητα» συμπληρώνει ο κ. Οικονόμου, την ώρα που σύσσωμη η αντιπολίτευση στηλιτεύει την παρέμβαση Ντογιάκου.

«Με τη σημερινή του γνωμοδότηση ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρεμποδίζει την έρευνα της ΑΑΔΕ, η οποία ως ανεξάρτητη συνταγματική αρχή οφείλει να κάνει απερίσπαστη το έργο της» σημείωσε χαρακτηριστικά το ΠΑΣΟΚ, με το ΚΚΕ να σημειώνει πως «αποκαλύπτεται πανηγυρικά τόσο ο ρόλος της δήθεν «ανεξάρτητης» δικαιοσύνης, της οποίας η ηγεσία ορίζεται από την εκάστοτε κυβέρνηση».

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος, επικαλούμενος την ισχύουσα νομοθεσία, έκανε λόγο για αναρμοδιότητα της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) να διαχειριστεί αίτημα των πολιτών που ζητούν να μάθουν αν έχουν πέσει θύματα τηλεφωνικών υποκλοπών για λόγους εθνικής ασφάλειας. Στη γνωμοδότησή του μάλιστα, σημείωνε πως η παραβίαση της νομοθεσίας τιμωρείται με αυστηρές ποινές ως και 10 χρόνια.

Πυρά Οικονόμου σε Τσίπρα μέσω… Βαρουφάκη

«Θα περιμέναμε από τον κ. Τσίπρα, έναν πρώην Πρωθυπουργό, να αντιλαμβάνεται ότι τέτοιους είδους θεατρινισμοί ταιριάζουν περισσότερο σε κάποιον σαν τον κ. Βαρουφάκη. Τελικά, φαίνεται ότι οι δύο τους εξακολουθούν να μοιάζουν σε πολλά» καταλήγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εγκαλώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα ωστόσο και ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος, με μια σκληρή ανακοίνωση σχολιάζει πως «η επίμαχη γνωμοδότηση του κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, πέρα από το γεγονός ότι νομικά δεν έχει παράγει καμία απολύτως δέσμευση, παραβιάζει εξόφθαλμα την ευθέως εκ του Συντάγματος εκπορευόμενη ανεξαρτησία της ΑΔΑΕ, η οποία μέχρι σήμερα είχε πάντοτε γίνει σεβαστή».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες