Όλο το σχέδιο για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία – Πώς θα τοποθετηθούν οι ειδικοί φρουροί

Σε λίγες μέρες αναμένεται να ξεκινήσει το σχέδιο σχετικά με την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Συγκεκριμένα, αναμένεται μέχρι τις 10 Ιουνίου να έχει πιάσει δουλεία η Πανεπιστημιακή Αστυνομία, ενώ στην πρώτη φάση του σχεδίου, οι περιπολίες θα ξεκινήσουν στους εξωτερικούς χώρους των ιδρυμάτων.

Στόχος του Υπουργείου είναι να έχουν τοποθετηθεί τουρνικέ μέχρι τον Οκτώβριο σε ΑΣΟΕΕ, Πολυτεχνείο και Νομική και οι φοιτητές να εισέρχονται στα πανεπιστημιακά ιδρύματα με την ειδική ηλεκτρονική ταυτότητα.

Πώς θα τοποθετηθούν οι ειδικοί φρουροί

Σημειώνεται ότι στο σχέδιο για «ασφαλή πανεπιστήμια» θα συνδράμουν 400 ειδικοί φρουροί: 300 θα τοποθετηθούν σε Πανεπιστήμια της Αθήνας και 100 στην Θεσσαλονίκη ενώ κανείς τους δεν θα οπλοφορεί.

Οι ειδικοί φρουροί θα είναι επιφορτισμένοι να ελέγχουν την είσοδο και την έξοδο αλλά και περιμετρικά για να μην εισέλθουν άτομα που κάνουν έκνομες ενέργειες. Το έργο τους θα επικουρείται το έργο τους και από περιπολικά και δικυκλιστές που θα περιπολούν έξω από τα Ιδρύματα, όπως λένε ειδικοί στο Star.

 

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες