Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του αρχηγού ΓΕΝ στο Ισραήλ

Επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ πραγματοποίησε από 18 έως 20 Ιουλίου ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, μετά από πρόσκληση του ομολόγου του αντιναυάρχου David Saar Salama.

Όπως ανακοινώθηκε, στις 19 Ιουλίου, μετά την επίσημη υποδοχή του αρχηγού ΓΕΝ στη Nαυτική Βάση της Χάιφα, έλαβαν χώρα συνομιλίες μεταξύ των αρχηγών και αρμοδίων επιτελών. Συζητήθηκαν εκτενώς θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, διαπιστώθηκε το υψηλό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των δύο Ναυτικών, ενώ εξετάσθηκαν πρωτοβουλίες και δράσεις περαιτέρω προαγωγής και διεύρυνσής της.

Στη συνέχεια, ο αρχηγός ΓΕΝ επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε σε εγκαταστάσεις, μονάδες επιφανείας και υποβρύχια του ισραηλινού Ναυτικού.

Στις 20 Ιουλίου, ο αρχηγός ΓΕΝ μετέβη στην Ιερουσαλήμ, όπου επισκέφθηκε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης, Θεόφιλο Γ’ και με τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας στα Ιεροσόλυμα, Ευάγγελο Βλιώρα. Επίσης, μετέβη στον ιερό ναό της Αναστάσεως όπου προσκύνησε τον Πανάγιο Τάφο.

Κατά την παραμονή του στην Ιερουσαλήμ, επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε στο Μουσείο «Yad VaShem», όπου κατέθεσε στεφάνι αποτίνοντας φόρο τιμής στα θύματα του Ολοκαυτώματος.

Τέλος, ο αρχηγός ΓΕΝ επισκέφθηκε την πρεσβεία της Ελλάδος στo Ισραήλ, όπου συναντήθηκε με τον πρέσβη Κυριάκο Λουκάκη.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες