Ολονύχτια μάχη του Στρατού για τον απεγκλωβισμό οδηγών από την Αττική Οδό (εικόνα)

Ολονύχτια είναι η προσπάθεια απεγκλωβισμού των οδηγών που έχουν αποκλειστεί στην Αττική Οδό, ορισμένοι εξ αυτών επί περισσότερες από 12 ώρες.
Η κακοκαιρία Ελπίς προκάλεσε σημαντικά προβλήματα στο οδικό δίκτυο όλης της Αττικής, με την εικόνα στον αυτοκινητόδρομο της Αττικής Οδού να είναι εφιαλτική. Οδηγοί έμειναν στα αυτοκίνητά του ακινητοποιημένοι σχεδόν σε όλο το μήκος του δρόμου χωρίς να μπορούν να φύγουν από το σημείο από τις 10 το πρωί.
Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, ο Στρατός έχει φτάσει σε όλα τα σημεία και προσεγγίζουν σταδιακά κι άλλοι ακόμη περισσότεροι σε αριθμό. Η επιχείρηση θα συνεχιστεί όλο το βράδυ, ενώ από νωρίς το βράδυ άνδρες των ΕΚΑΜ συνδράμουν ώστε να ξεκολλήσουν οχήματα από το χιόνι.
Επιπλέον, οι άνδρες των Δυνάμεων Ασφαλείας, μοιράζουν τρόφιμα, νερά, κουβέρτες και με εντολές της Αστυνομίας οδηγούν τους πολίτες στα σημεία όπου έχει ορίσει η Πολιτική Προστασία.
Έξι σημεία εξόδου στην Αττική Οδό
Νωρίτερα, ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής, Χρήστος Στυλιανίδης οι οδηγοί που απεγκλωβίζονται από τα οχήματά τους οδηγούνται σε έξι σημεία, Πεντέλης, Δουκίσσης Πλακεντίας, Δαχτυλίδι Κηφισίας, Μαραθώνος, Κάντζα και Παιανία, στα οποία τους υποδέχονται αξιωματικοί της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων.
Από εκεί, τους καθοδηγούν σε λεωφορεία που αναμένουν για να τους μεταφέρουν σε ασφαλή σημεία, ενώ παρέχεται ιατρική περίθαλψη για όποιον την χρειάζεται.
Η εικόνα από την επιχείρηση στην Αττική Οδό τα μεσάνυχτα της Δευτέρας
Σύμφωνα με πληροφορίες ων Ενόπλων Δυνάμεων αυτή την ώρα οι δυνάμεις του Στρατού στην Αττική Οδό διαμορφώνονται ως εξής:
Έξοδος Πεντέλης (12), 2 οχήματα με 9 άτομα.
Έξοδος Κηφισίας (11), 2 M/S 290 με 16 άτομα.
Έξοδος, Δουκίσσης Πλακεντίας (13), 1 όχημα STAYER με 12 άτομα και 1 minibus κενό και 1 M/S 290 με 4 άτομα και τρόφιμα.
Έξοδος Μαραθώνα (15), 1 όχημα STAYER με 21 άτομα και 1 M/S 290 με 2 άτομα και τρόφιμα, διανέμει μεταξύ Κάντζας και Μαραθώνα.
Έξοδος Κάντζα (17), 1 όχημα STAYER με 20 άτομα και 1 όχημα STAYER με 20 άτομα που εξετράπη από την έξοδο Παιανίας (18) μετά από νέες οδηγίες.
Επιπλέον των ανωτέρω:
Προς την έξοδο Πεντέλης (12), κινούνται 2 minibus με 22 άτομα, παρούσα θέση του 1ου πλατεία Καραισκάκη (πλησίον Ομόνοιας) και το 2ο στο ύψος Δαφνίου, 1 κενό minibus και 1 M/S 290 με 4 άτομα και τρόφιμα που βρίσκεται Χολαργό.
Προς έξοδο Κηφισίας (11) κινούνται 4 οχήματα HAMMER με 11 άτομα, παρούσα θέση έξοδος Ηρακλείου (8).
Τέλος, ξεκίνησαν πριν από λίγο 3 οχήματα με 12 άτομα από ΤΑΤΟΙ για έξοδο Πεντέλης (12).
Επιπρόσθετα, ξεκινούν 1 STAYER με 20 άτομα (ΕΤΑ και Ζ ΜΑΚ) και 1 MAGIRUS με 15 άτομα από 2α ΜΑΛ, τα οποία κατόπιν επικοινωνίας με ΕΣΚΕΔΙΚ θα μεταβούν στην έξοδο Δουκίσσης Πλακεντίας (13) και έξοδο Μαραθώνα (15) αντίστοιχα.
Οργισμένη η κυβέρνηση με την Αττική Οδό
«Θέλω να επαναλάβω τη συγγνώμη της Πολιτείας για όσες ανεπάρκειες εμφανίστηκαν ειδικά με την ευθύνη μιας συγκεκριμένης εταιρείας», σχολίασε κατά τη δεύτερη έκτακτη ενημέρωση το βράδυ της Δευτέρας ο κ. Στυλιανίδης. Για το θέμα άλλωστε διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα.
Η Αττική Οδός με ανακοίνωσή της, ζήτησε συγγνώμη από τους επιβάτες και τις οικογένειές της και επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί ως προς τις ευθύνες για την εξέλιξη στο δίκτυό της μετά την ολοκλήρωση απεγκλωβισμού.

Tags

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες