Ομόφωνη αθώωση 11 κατηγορουμένων για την προμήθεια των 12 επιθετικών ελικοπτέρων Απάτσι

Σε αθωωτική απόφαση και μάλιστα ομόφωνη κατέληξε έπειτα από μακρά αποδεικτική διαδικασία το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας που δίκαζε την υπόθεση των Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων που απέρρεαν από την σύμβαση προμήθειας 12 επιθετικών ελικοπτέρων τύπου Απάτσι (AH-64D Apache).
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη σχετική δικογραφία, η επίμαχη σύμβαση είχε υπογραφεί το 2003 επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου και είχε καταρτιστεί μεταξύ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της αμερικανικής εταιρείας BOEING. Υποκατασκευάστρια της τελευταίας για την υλοποίηση του έργου είχε επιλεγεί η εταιρεία SONAK του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου, η οποία σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, φέρεται να προκάλεσε ζημία στο Ελληνικό Δημόσιο περί τα 27εκ. δολάρια.
Ωστόσο, το δικαστήριο αξιολογώντας τα στοιχεία της δικογραφίας αλλά και όσα προέκυψαν από την ακροαματική διαδικασία έκρινε ότι δεν υπέστη ζημία το ελληνικό δημόσιο από την σύμβαση, ούτε όμως και στοιχειοθετήθηκαν τα αδικήματα της απιστίας και της ηθικής αυτουργίας στο αδίκημα αυτό, που κατά περίπτωση αποδόθηκαν στους κατηγορουμένους της υπόθεσης.
Έτσι, το δικαστήριο κατέληξε σε ομόφωνη αθωωτική κρίση για τους 11 συνολικά κατηγορουμένους της υπόθεσης, ανάμεσά τους ο επιχειρηματία Θωμάς Λιακουνάκος, ο πρώην γενικός γραμματέας Οικονομικού Σχεδιασμού και Αμυντικών Επενδύσεων Σπύρος Τραυλός, καθώς και πρώην υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες