Ορκίστηκαν στα Τρίκαλα 267 πρωτοετείς σπουδαστές ΣΜΥ (εικόνες)

Πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα η τελετή ορκωμοσίας των πρωτοετών σπουδαστών της ΣΜΥ.

Η τελετή ορκωμοσίας των πρωτοετών σπουδαστών Τάξης 2025 «Σχης (ΠΖ) Κωνσταντίνος Κόκκας» πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) στα Τρίκαλα. Τον καθιερωμένο όρκο έδωσαν 267 πρωτοετείς σπουδαστές, εκ των οποίων 229 από την Ελλάδα και 38 από την Κύπρο.

Στην τελετή παρέστησαν ο γενικός επιθεωρητής Στρατού – διοικητής Δόγματος και Εκπαίδευσης αντιστράτηγος Νικόλαος Φλάρης, ως εκπρόσωπος των αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Εκκλησίας, η οικογένεια του Ήρωα της Τάξης 2025, καθώς και συγγενείς των πρωτοετών σπουδαστών.

Ο συνταγματάρχης Κωνσταντίνος Κόκκας, ως επικεφαλής Διμοιρίας του 6ου Λόχου της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου, έπεσε υπέρ πίστεως και πατρίδος στις πολεμικές επιχειρήσεις του 1974, στην περιοχή του χωριού «ΚΙΟΝΕΛΙ», στην Κύπρο, υπερασπιζόμενος την κυριαρχία της μεγαλονήσου κατά την τουρκική εισβολή.

Η μετακομιδή και επίσημη τελετή υποδοχής των λειψάνων του πραγματοποιήθηκε, την 25 Νοεμβρίου 2021, στην αεροπορική βάση της Δεκέλειας, μετά από ολοκλήρωση της διαδικασίας ανεύρεσης και ταυτοποίησης, στο πλαίσιο του προγράμματος εκταφών της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων (ΔΕΑ) και του αντίστοιχου προγράμματος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Την Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022, πραγματοποιήθηκε η νεκρώσιμος Ακολουθία του ιερό ναό Αγίου Γεωργίου, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στο Πέτα ‘Αρτας.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες