Όταν η «Αργώ» με τους 50 κωπηλάτες της πέρασε από τον Ισθμό της Κορίνθου (βίντεο)

Σαν σήμερα, πριν από 14 χρόνια, τον Αύγουστο του 2008 πέρασε από τον Ισθμό της Κορίνθου η «Αργώ» με τους πενήντα κωπηλάτες της.

Μεγαλόπρεπη και εντυπωσιακή η «Αργώ», με τους πενήντα κωπηλάτες της να την οδηγούν στο πειραματικό της ταξίδι πέρασε τον Αύγουστο του 2008 από τον Ισθμό της Κορίνθου, όπως φαίνεται στο βίντεο του korinthostv.

Η εικόνα του ανακατασκευασμένου προϊστορικού πλοίου στον Ισθμό, ενθουσίασε και συγκίνησε όσους βρίσκονταν την ώρα εκείνη είτε στις γέφυρες, είτε στα καταστήματα στις δύο πλευρές του Ισθμού, οι οποίοι χειροκροτούσαν ασταμάτητα και επευφημούσαν τους «σύγχρονους Αργοναύτες».

Η «Αργώ» είχε ξεκινήσει το ταξίδι από τη Σαλαμίνα στις 4.30 το πρωί και διανύοντας περίπου 32 μίλια, χωρίς ιδιαίτερα ευνοϊκό καιρό σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής, μετά από 15 ώρες κωπηλασίας έφτασε στις 7.30 το απόγευμα στο Λιμάνι της Κορίνθου. Στις 4.10 μ.μ., το πλοίο μπήκε στη διώρυγα, συνοδευόμενο από σκάφος του Λιμενικού και μόνο με κουπί διήνυσε χωρίς προβλήματα τα 3,5 μίλια του Ισθμού και κατευθύνθηκε προς την Κόρινθο.

Η ικανοποίηση του πληρώματος ήταν έντονη τόσο για την επιτυχημένη διέλευση του πλοίου από τον Ισθμό, καθώς τα ρεύματα που υπάρχουν εκεί δυσχέραιναν την κίνηση του πλοίου, αλλά και την προσέγγιση του Λιμανιού της Κορίνθου, του πρώτου σταθμού του πειραματικού της ταξιδιού του μετά το Λιμάνι του Πειραιά.

Αν και η «Αργώ» δεν ήταν προγραμματισμένο να «δέσει» στο Λιμάνι της Κορίνθου, το πλοίο, το πλήρωμά της, ο κυβερνήτης και όλη η αποστολή έγιναν δεκτοί με ενθουσιασμό από τους κατοίκους της περιοχής σε μία λιτή, αλλά ιδιαίτερα θερμή εκδήλωση υποδοχής.

Μοιραστείτε το:

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες