Παιχνίδια κρίσεων με φόντο τις επιθέσεις του Ρουβίκωνα – Τα αμείλικτα ερωτήματα και τα κενά

Μια αποστροφή του λόγου του υπουργού προστασίας του Πολίτη κυρίου Θεοδωρικάκου, ήταν αρκετή για να προκαλέσει, για ακόμη μια φορά το τελευταίο διάστημα, την έντονη δυσαρέσκεια μεγάλης μερίδας αστυνομικών σε όλες τις κλίμακες του σώματος.
Αφορμή στάθηκε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τυχόν αδράνεια που επέδειξαν αστυνομικοί στις πρόσφατες επιθέσεις του Ρουβίκωνα, σε γραφεία της Αττικής Οδού και στο υπουργείο κλιματικής αλλαγής, με τον υπουργό να απαντάει για την επίθεση στο υπουργείο πως «Εστάλη διμοιρία της ΟΠΚΕ και η διμοιρία αυτή ανακλήθηκε. Για το λόγο αυτό έχω διατάξει έρευνα του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, διότι αυτός που προέβη σ’ αυτή την πράξη δεν έχει θέση στην αστυνομία μας».
Τα ερωτήματα που προκύπτουν μετά από αυτή την δήλωση, είναι πολλά και μάλλον δεν αναμένεται να απαντηθούν.
Αρχικά, η διμοιρία της ΟΠΚΕ δεν ανακλήθηκε όπως ανέφερε ο υπουργός, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αλλά σχόλασε και δεν αντικαταστάθηκε. Τότε, ο επικεφαλής της ΟΠΚΕ ενημέρωσε πως το σημείο θα μείνει αφύλακτο;
Στο κέντρο επιχειρήσεων ποιος βρισκόταν την στιγμή εκείνη και αν ενέκρινε την αποχώρηση της ομάδας από το σημείο;
Την ΕΔΕ αλήθεια εν μέσω επερχόμενων κρίσεων για την υπόθεση ποιος θα την κάνει; Επίσης αυτό που δεν απαντήθηκε είναι το εξής απλό, υπήρχε σχέδιο αντικατάστασης της ΟΠΚΕ που σχόλαγε ή απλά την θέση τους θα έπαιρναν την θέση τους άνδρες της ασφάλειας με συμβατικό όχημα σύμφωνα με τον σχεδιασμό;
Το μόνο σίγουρο είναι πως για ακόμη μια φορά οι στρατηγοί βρίσκονται σε ανάμενα κάρβουνα με τον έναν στρατηγό να ρίχνει την ευθύνη σε άλλον.
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Θεσσαλονίκη: Αφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο συνδεσμίτες του Άρη και του ΠΑΟΚ
Παιχνίδια κρίσεων με φόντο τις επιθέσεις του Ρουβίκωνα – Τα αμείλικτα ερωτήματα και τα κενά
Αστυνομικός σοκάρει: «Ομάδα μετέφερε στους σάκους καπνογόνα και πιστόλια ευθείας βολής, με οπαδούς να τα παραλαμβάνουν από τα αποδυτήρια»
Ποινική δίωξη σε μέλη συνδέσμων του ΠΑΟΚ και του Άρη

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες