Παναγιωτόπουλος για το ενδεχόμενο απόκτησης αποβατικών δεξαμενόπλοιων

Το ΓΕΕΘΑ έχει καθορίσει -μέσω της εγκεκριμένης από το ΚΥΣΕΑ Δομής Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων 2020-2034- τις επιχειρησιακές απαιτήσεις, αναφορικά με την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων. Σε αυτό το πλαίσιο, εξετάζονται όλες οι πιθανές επιλογές για την εξεύρεση της προσφορότερης λύσης, με σκοπό την αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του Πολεμικού Ναυτικού.
Αυτό τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος με θέμα «Ναυπήγηση ή απόκτηση αποβατικών δεξαμενόπλοιων (LSD)».
Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού «παρακολουθεί τη διεθνή αγορά σχετικά με τα πλοία της εν λόγω κατηγορίας, και στο πλαίσιο της Δομής Δυνάμεων, εξετάζει και αξιολογεί διεξοδικά οποιαδήποτε λύση εξυπηρετεί τον συγκεκριμένο σχεδιασμό, συνεκτιμώντας τις εκάστοτε επιχειρησιακές συνθήκες», πρόσθεσε ο υπουργός.
Ξεκαθάρισε, δε, ότι «περαιτέρω στοιχεία επί του θέματος εμπίπτουν στην κατηγορία του “απορρήτου”, καθότι άπτονται του Εθνικού Αμυντικού Σχεδιασμού και της Δομής Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες