Παναγιωτόπουλος: Ηχηρό μήνυμα από ΗΠΑ – «H Ελλάδα δεν απειλεί και δεν απειλείται»

Κεντρικός ομιλητής στο συνέδριο της ΑΗΕΡΑ (American Hellenic Educational Progressive Association) στο Ορλάντο της Φλόριντα ήταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Όπως ανακοινώθηκε, κατά το συνέδριο εορτάστηκε η 100η επέτειος ίδρυσης της ιστορικής ομογενειακής οργάνωσης, με μείζονα εθνική προσφορά. Στο συνέδριο ομίλησαν, επίσης, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος, ο βουλευτής (US Congressman, Florida 12th Congressional District) Γκας Μπιλιράκης και ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA, Τζίμυ Κόκοτας.

Κατά την ομιλία του, ο Ν. Παναγιωτόπουλος ανέδειξε τη σπουδαιότητα του έργου της οργάνωσης, διαχρονικά, για την προώθηση των εθνικών θεμάτων, τονίζοντας ότι η Ομογένεια προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στην πατρίδα μας για την αντιμετώπιση απειλών και προκλήσεων και ταυτόχρονα συνιστά το πολυτιμότερο κεφάλαιο και ανεκτίμητο παράγοντα ισχύος και ασφάλειας για το έθνος μας.

Μιλώντας για το έργο που πραγματοποιείται, βάσει των κατευθύνσεων του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στάθηκε στη σημασία που δίνεται στην περαιτέρω ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας και τη θωράκιση της χώρας έναντι οιασδήποτε απειλής. Χαρακτηριστικά, ο Ν. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι «η Ελλάδα δεν απειλεί και δεν απειλείται».

Αναφέρθηκε ακόμη στις προκλητικές και παράνομες ενέργειες της Τουρκίας, κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου, υπογραμμίζοντας τον αποσταθεροποιητικό της ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο και ευρύτερα.

Για τις σχέσεις Ελλάδος-ΗΠΑ, τόνισε ότι ευρίσκονται σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο, η δε στρατηγική αμυντική σχέση συνεισφέρει ουσιαστικά στην ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής, αναδεικνύοντας ειδικότερα τον κομβικό ρόλο του Λιμένα της Αλεξανδρούπολης στο πλαίσιο της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες