Πάνω από 50 οι μετασεισμοί στην Εύβοια: Το ρήγμα είχε να δώσει σεισμό εδώ και 12 χρόνια!

Μετά τον σεισμό των 4,9 Ρίχτερ που ταρακούνησε την περιοχή των Ψαχνών Ευβοίας ακολούθησαν πολλοί μετασεισμοί, πάνω από 50, οι οποίοι ήταν μικρού μεγέθους.

Σύμφωνα με τον Ευθύμη Λέκκα, καθηγητή Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, το φαινόμενο εκτονώνεται.

«Το ιστορικό της περιοχής είναι τέτοιο που δεν μας αφήνει να εφησυχάσουμε. Δεν υπάρχει δυνατότητα να εκδηλωθεί κάποιος σεισμός πολύ μεγαλύτερος, γιατί αυτά τα ρήγματα δεν είναι τόσο μεγάλα. Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου», δήλωσε στο MEGA.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι σε επιφυλακή, ενώ άμεση ήταν η σύγκληση της επιτροπής σεισμικού κινδύνου. Το ιστορικό του ρήγματος των Ψαχνών προκάλεσε την ανησυχία των επιστημόνων, καθώς εκδηλώθηκε σε πυκνοκατοικημένη περιοχή.

Όπως τόνισε ο κ. Λέκκας, πρόκειται για ένα ρήγμα που είναι γνωστό στους επιστήμονες, ωστόσο είχε να δώσει σεισμό εδώ και 12 χρόνια περίπου.

«Στο παρελθόν έδινε μικροσεισμούς συνέχεια. Είναι ένα ενεργό ρήγμα, το οποίο γνωρίζουμε και παρακολουθούμε», δήλωσε.

Υπενθυμίζεται ότι επίκεντρο του σεισμού ήταν στα 4 χιλιόμετρα ανατολικά και νοτιοανατολικά των Ψαχνών, ενώ το εστιακό βάθος μετρήθηκε στα 13,3 χιλιόμετρα. Ο σεισμός ήταν αισθητός και στην Αττική, θέτοντας σε επιφυλακή και αυξημένη ετοιμότητα όλες τις δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες