Πάνω από 400 τροχαία σημειώθηκαν τον Φεβρουάριο του 2022 στην Αττική

Σύμφωνα με τον απολογισμό της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, κατά τον μήνα Φεβρουάριο του 2022, σημειώθηκαν 474 τροχαία ατυχήματα με 548 παθόντες.
Ειδικότερα, από τα τροχαία τα 10 ήταν θανατηφόρα με 10 νεκρούς, τα 9 ήταν σοβαρά με 10 τραυματίες, ενώ τα υπόλοιπα 455 ήταν ελαφρά με 528 ελαφρά τραυματίες.
Τα τροχαία ατυχήματα κατά κύρια βάση προκλήθηκαν από οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, λόγω παραβίασης ρυθμιστικών πινακίδων και από παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς. Πολλά ατυχήματα προκλήθηκαν και από μη χρήση προστατευτικού κράνους από οδηγούς και επιβάτες δίκυκλων και επέτεινε σε πολλές περιπτώσεις τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους,
Το ίδιο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν 17.214 παραβάσεις από τις οποίες 637 σε βαθμό πλημμελήματος.
Ενδεικτικά βεβαιώθηκαν:
243 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 28 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος,
1.682 παραβάσεις ορίου ταχύτητας,
154 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
213 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου,
455 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
414 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους και,
37 παραβάσεις για επικίνδυνους ελιγμούς.
Σημειώνεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες