Παπαχρήστος-ΝΕΑ: Απαράδεκτη η δίωξη εις βάρος του Βαξεβάνη

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος από τα ΝΕΑ εξηγεί εκτενώς στους λόγους για τους οποίους θεωρεί απαράδεκτο το ένταλμα σύλληψης εναντίον του Κώστα Βαξεβάνη.
«Με τον Κώστα Βαξεβάνη δεν έχω τίποτε που να με συνδέει. Κόντρες είχαμε κατά καιρούς, και εξακολουθούμε να έχουμε, και κατά τα φαινόμενα θα έχουμε και στο μέλλον. Μέσα από γραπτά κείμενα, και μερικές φορές μέσω των Social media. Κάνει τη δουλειά του, κάνω τη δική μου, κανείς μας δεν υποχρέωσε τον άλλον ποτέ να εκθειάσει τη δουλειά αυτή. Εχω πολλές επιφυλάξεις για τον τρόπο που αντιμετωπίζει και παρουσιάζει τα θέματα μέσα από τα ΜΜΕ που ελέγχει, και ξέρω καλά πως τις ίδιες επιφυλάξεις έχει κι αυτός για τα δικά μου θέματα και το πώς τα προσεγγίζω. Αυτό όμως δεν μου απαγορεύει να υπογραμμίσω σε όλους τους δυνατούς τόνους ότι είναι επιεικώς απαράδεκτη η δίωξη σε βάρος του, μετά εντάλματος συλλήψεως δε, απ’ αφορμή δημοσιεύματά του με βάση καταγγελία κάποιου ότι βασανίστηκε στη ΓΑΔΑ.
Δίωξη η οποία ήρθε μάλιστα μετά από μηνυτήρια αναφορά αστυνομικών που υπηρετούν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών. Καταλαβαίνω την «ιερή οργή» των αστυνομικών, αλλά ως εκεί. Υπάρχει η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., η οποία θα μπορούσε να επιληφθεί της καταγγελίας, και υπάρχει και ο αρμόδιος εισαγγελέας να διατάξει έρευνα επί της καταγγελίας αυτής.
Η αστυνομία (που δεν έχει και «λευκό» μητρώο, εδώ που τα λέμε) δεν μπορεί να αντιδικεί με δημοσιογράφους και έντυπα. Είναι δομή της πολιτείας, και η πολιτεία έχει θεσμούς για να ελέγχει ό,τι αφορά τις δομές της. Ούτε μπορεί να παίρνει «προσωπικά» τα θέματα και να μηνύει δημοσιογράφους.
Και μια γενική παρατήρηση: επειδή και εγώ κατά το παρελθόν έχω υποστεί τη βάσανο της σύλληψης μετά από μηνυτήρια αναφορά του Καμμένου για δημοσίευμά μου σε αυτήν εδώ τη στήλη, δηλώνω ότι έφτασε πια η στιγμή να αλλάξει όλο αυτό το πλέγμα με τα εξώδικα, τις αγωγές, τις μηνύσεις, τα εντάλματα συλλήψεως που αφορούν δημοσιεύματα. Ως εδώ. Κανείς δεν κερδίζει στοχοποιώντας τον Τύπο και τους ανθρώπους του. Και σίγουρα όχι η ελευθεροτυπία. Ούτε η Δημοκρατία…».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες