Παπαδόπουλος για «Ρασπούτιν»: Το να πιέστηκε εισαγγελέας δεν είναι ποινικό αδίκημα

Αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του βουλευτή Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Σάκη Παπαδόπουλου για την υπόθεση Novartis και τις καταγγελίες περί άσκησης πίεσης από τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.
Ο κ. Παπαδόπουλος, μιλώντας στον Σκάι, ξεκίνησε λέγοντας πως η Νέα Δημοκρατία πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό και να μην τον παραπέμψει, αφού, όπως λέει ο ίδιος, δεν καθιστά ποινικό αδίκημα να συζητήσει ο Υπουργός με κάποιους Εισαγγελείς, εκφράζοντας την άποψή του περί ποινικών υποθέσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Τόνισε ότι δεν μπορεί να καθοδηγηθεί η Δικαιοσύνη από τον όποιο Υπουργό, αλλά και το να πιέστηκε η κ. Ράικου δεν μπορεί να θεωρηθεί ποινικό αδίκημα.
Όταν ο κ. Παπαδόπουλος ρωτήθηκε κατά πόσο είναι κανονικό να παίρνει Υπουργός τηλέφωνο Εισαγγελέα και να λέει «Στείλτους και θα κανονίσω εγώ τα υπόλοιπα», ο βουλευτής τόνισε πως αν ο Υπουργός επέβαλε την άποψή του, αυτό είναι αδίκημα.
Στις αντιδράσεις που ξεκίνησαν εκείνη την ώρα για τις παραπάνω δηλώσεις, ο κ. Παπαδόπουλος είπε: «Κατάχρηση εξουσίας θα ήταν όταν θα έλεγε σου εντέλω αυτά τα πρόσωπα να τα πηγαίνεις για ποινική διερεύνηση. Αυτό θα ήταν αδίκημα».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες