Παρέμβαση Εισαγγελέα για τα fake news με την ημερομηνία λήξης της καραντίνας και των μέτρων!

Στο «μικροσκόπιο» των εισαγγελικών αρχών μπαίνουν από σήμερα συγκεκριμένα δημοσιεύματα σε ηλεκτρονικές σελίδες που κάνουν λόγο για σύντομη λήξη των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της πανδημίας και μάλιστα εντός Απριλίου!
Και αυτό γιατί η εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε μια ακόμη έρευνα για fake news, αυτή τη φορά με αφορμή τα επίμαχα δημοσιεύματα που δημιουργούν όχι μόνο σύγχυση και ανησυχία στους πολίτες αλλά και υποσκάπτουν την ορθή εφαρμογή των ίδιων των περιοριστικών μέτρων.
Συγκεκριμένα, από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν τελέστηκε το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων. Αφορμή για την εισαγγελική παρέμβαση αποτέλεσαν συγκεκριμένα δημοσιεύματα που αναφέρονται μάλιστα σε συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης των μέτρων άμεσα. Μάλιστα, τα εν λόγω δημοσιεύματα είχαν διαψεύσει χθες από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά.
Την έρευνα θα διενεργήσει η κρατική ασφάλεια και στη διεξαγωγή της εισαγγελικές πηγές αποδίδουν μεγάλη σημασία, καθώς οι Πολίτες που ενημερώνονται από την κυβέρνηση ημέρα με την ημέρα για την ανάγκη λήψης νέων περιοριστικών μέτρων ξαφνικά διαβάζουν ότι αυτά λήγουν άμεσα. Αυτό, όπως τόνιζαν, οι ίδιες πηγές δημιουργεί όχι μόνο σύγχυση στους πολίτες αλλά τους κάνει να χάνουν και την εμπιστοσύνη τους στην ανάγκη εφαρμογής των μέτρων.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες