20.3 C
Athens
18.6 C
Thessaloniki
Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
More

  Πάτρα: «Δείχνει» γυναίκα το πόρισμα των ιατροδικαστών – Τα σημάδια από νύχια στο πρόσωπο της Μαλένας


  Νέες εξελίξεις υπάρχουν για την υπόθεση της Πάτρας, καθώς εκτός από τα σημάδια που βρέθηκαν στο πρόσωπο της 6 μηνών Ίριδας, έγινε γνωστό ότι βρέθηκαν σημάδια και στο πρόσωπο της 3,5 ετών Μαλένας.

  Σύμφωνα με το LiveNews, στοιχεία που εμπεριέχονται στο πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρηα -οι οποίοι χαρακτηρίζουν έγκλημα τους θανάτους των 2 μικρότερων παιδιών της οικογένειας- «δείχνουν» μία γυναίκα.


  Για την ακρίβεια, μία γυναίκα που άφησε σημάδια από τα νύχια της στο πρόσωπο της μικρής Μαλένας. Σύμφωνα με το Live News οι ειδικοί μέτρησαν τα νύχια της Μαλένας και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως αυτά τα τραύματα στο πρόσωπο δεν προήλθαν από εκείνη. Το παιδί δεν ξυνόταν στον ύπνο του, όπως είχε πει η 33χρονη μητέρα του.

  Οι επιστημονικές έρευνες προχώρησαν ένα βήμα παρακάτω. Τα τραύματα στο στόμα και στη μύτη της Μαλένας προκλήθηκαν όπως διαπιστώθηκε από γυναικεία νύχια, που όπως φαίνεται έκοψαν πρόωρα το νήμα της ζωής της. Ήταν η στιγμή, που το χέρι που μπήκε στο πρόσωπο της Μαλένας, όπως είχε δείξει σε αυτό το σκίτσο ο Γρηγόρης Λέων, της προκάλεσε ασφυξία.

  Όσο για τους ανθρώπους που προσπάθησαν να επαναφέρουν το παιδάκι στη ζωή, η έρευνα έδειξε πως τόσο οι γιατροί όσο και οι νοσηλευτές που είχαν πάρει μέρος στις προσπάθειες ανάνηψης φορούσαν γάντια και άρα ήταν αδύνατον να έχουν προκαλέσει εκείνοι αυτά τα σημάδια.


  Θυμίζουμε επίσης, ότι έντονο προβληματισμό είχαν προκαλέσει και οι ισχυρισμοί της 33χρονης για το πανάκι που κρατούσε η κόρη της Μαλένα. Στην κατάθεσή της, η 33χρονη ανέφερε πως πήρε το πανάκι από τα χέρια του νεκρού παιδιού της αλλά σε άλλο σημείο τόνιζε πως όταν επέστρεψε με τους γιατρούς η Μαλένα που είχε ήδη πεθάνει είχε γυρίσει θέση και κρατούσε το πανάκι και πάλι στα χέρια της.

  Ο ιατροδικαστής, Παντελής Αλεξάνδρου μίλησε στην εκπομπή LIVE NEWS σχολιάζοντας το τελικό πόρισμα.

  «Μιλάμε για έναν βίαιο στερητικό θάνατο που έχει προέλθει από εξωτερική ενέργεια. Αυτό το πόρισμα έχει τεκμηριωθεί από τα επιμέρους στοιχεία, από την προανακριτική διαδικασία, τη μελέτη των φακέλων και φυσικά δια της εις άτοπον απαγωγής» ανέφερε ο ιατροδικαστής.

  Ερωτηθείς για το πόσα λεπτά χρειάζονται προκειμένου να επέλθει ο θάνατος μέσω της ασφυξίας, απαντά πως δεν είναι ακαριαίος και χρειάζονται μερικά λεπτά.

  «Που σημαίνει ότι βλέπεις ένα παιδάκι να χτυπιέται μέχρι να επέλθει ο θάνατος μέσω της καταστολής του κεντρικού νευρικού συστήματος» εξήγησε.

  Αποκαλύψεις και για την Ίριδα – Τι είπε η παθολογοανατόμος που εξέτασε τα όργανα του βρέφους

  Η παθολογοανατόμος από τα Ιωάννινα, Κυριαζή Μητσέλου, η οποία είχε εξετάσει πρώτη τα όργανα της Ίριδας μίλησε στην εκπομπή για τα αποτελέσματα του τελικού πορίσματος των δύο κοριτσιών, Μαλένας και Ίριδας.

  Αρχικά αναφέρεται στο συμπέρασμα του πορίσματος λέγοντας πως «η αγενεσία φλεβόκομβου είναι συμπέρασμα παθολογοανατόμου, δεν είναι συμπέρασμα ιατροδικαστή. Ο παθολογοανατόμος είναι μορφολόγος. Βλέπει ευρήματα στο μικροσκόπιο από τα όργανα που του έχουν στείλει και από τα όργανα που έχει εξετάσει».

  Όπως εξηγεί, ο ιατροδικαστής είναι αυτός που αναλαμβάνει να στοιχειοθετήσει τα ευρήματα που έχει μαζί με τα ευρήματα του παθολογοανατόμου.

  «Εάν η κυρία Τσιόλα δεν μπόρεσε ποτέ να στοιχειοθετήσει αυτά τα ευρήματα δεν είναι δικό μου θέμα. Είναι δικό της» δηλώνει χαρακτηριστικά.

  Σημειώνεται πως η κυρία Μητσέλου είχε κάνει λόγω επίσης για ασφυξία και επισημαίνει πως οι ιατροδικαστές Καρακούκης – Καλόγρηας συμφώνησαν με τα δικά της ευρήματα.

  «Τον ασφυκτικό θάνατο τον έχω περιγράψει στην έκθεσή μου. Υπάρχουν ευρήματα στον εγκέφαλο, στο μυοκάρδιο και τους πνεύμονες τα οποία έχω αναφέρει αναλυτικά. Εγώ ως παθολογοανατόμος δεν μπορώ να γράψω ασφυξία. Την αιτία θανάτου την γράφει ο ιατροδικαστής, όχι ο παθολογοανατόμος» συμπληρώνει.

  Αναφέρει επίσης πως ενημερώθηκε για το ματωμένο πανάκι και τις αμυχές στο στόμα και τη μύτη του μωρού από την τηλεόραση.


  ΣΧΕΤΙΚΑ
  ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

  ΑΠΟΨΕΙΣ