Πάτρα: «Κλειδί» για την υπόθεση το πόρισμα για Μαλένα και Ίριδα, πότε αναμένεται – Οι επόμενες κινήσεις των Αρχών

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα.

Το πόρισμα του ιατροδικαστή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Σε θανατηφόρο δηλητηρίαση από τη φαρμακευτική ουσία της κεταμίνης, αποδίδεται ο θάνατος της Τζωρτζίνας, σύμφωνα με το επίσημο πόρισμα του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη.

Στην ιατροδικαστική έκθεση που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Mega, αναφέρονται όλες οι εργαστηριακές εξετάσεις που έγιναν στη μεγαλύτερη κόρη της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη.

Συγκεκριμένα, ελήφθησαν αίμα και ούρα από την 9χρονη, προκειμένου να πραγματοποιηθεί τοξικολογική εξέταση, από την οποία διαπιστώθηκε: Στο αίμα η παρουσία κεταμίνης και μεταβολίτη της (norketamine), lidocaine, prilovaine, valproic, acid, levetiracetam, phenoharbital, midazolam, nordazepam, clobazam και μεταβολίτης της (norclobazam).

Σύμφωνα με την έκθεση, ο ποσοτικός προσδιορισμός των ανιχνευθέντων ουσιών στο μεταθανάτιο δείγμα αίματος έδειξε ότι η συγκέντρωσης της κεταμίνης ήταν ίση με 6,5 mg/Ml. Η ευρεθείσα αυτή συγκέντρωση είναι στο εύρος σύμφωνα με τον ιατροδικαστή των συγκεντρώσεων του φαρμάκου σε δείγματα μεταθανάτιου αίματος θανατηφόρων περιστατικών που σχετίζονται με τη χρήση κεταμίνης.

Πότε αναμένεται το πόρισμα για Μαλένα και Ίριδα

Σύμφωνα με ό,τι σημειώνεται στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ενδεχομένως να υπάρξει καθυστέρηση στο πόρισμα για Μαλένα και Ίριδα καθώς αν και αναμενόταν στα τέλη του μήνα που διανύουμε, ενδεχομένως να κατατεθεί και να δημοσιευτεί στις αρχές Ιουνίου.

Ο λόγος της ενδεχόμενης καθυστέρησης είναι ότι απαιτείται μία πιο χρονοβόρα διαδικασία για τα δύο πρώτα παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη που έφυγαν από τη ζωή.

Οι επόμενες κινήσεις των Αρχών

Ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας, «MEGA Σαββατοκύριακο» για την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών από την Πάτρα και για το τί μέλλει γενέσθαι μετά την δημοσιοποίηση του πορίσματος για τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Ο κ. Μπαλάσκας αναφέρθηκε στην ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο. «Μιλάμε για 650mg ανά λίτρο αίματος, σε ένα κοριτσάκι. Αυτή την ποσότητα δεν την έχουν καν τα νοσοκομεία. Καταλαβαίνουμε ότι στενεύει η υπερασπιστική γραμμή της Ρούλας Πισπιρίγκου η οποία διατείνεται ότι είναι αθώα. Με την πρώτη κατάθεση του πρώτου φακέλου, καταδείξαμε στην Εισαγγελέα την ενοχή της και χρειάζεται κάτι περίτρανο για να αποδείξει την αθωότητά της», ανέφερε αρχικά.

«Οφείλουμε να καταδείξουμε έναν ένοχο, περιμένουμε τον κ. Καρακούκη να ανακοινώσει την πραγματογνωμοσύνη του για να δείξουμε τον ένοχο, την συνενοχή άλλων προσώπων αλλά και άτομα που δεν εμπλέκονται άμεσα, αλλά εάν μιλούσαν θα μπορούσαν να έχουν βοηθήσει να αποτραπεί κάποια ενέργεια», κατέληξε ο κ. Μπαλάσκας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες