Πάτρα: Αυτές είναι οι αναισθητικές ουσίες που εντοπίστηκαν στην Τζωρτζίνα – Τι δείχνουν οι τοξικολογικές

Οι αναισθητικές ουσίες λιδοκαΐνη και πριλοκαΐνη εντοπίστηκαν στον οργανισμό της Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα με τον τοξικολογικό έλεγχο φέρεται να ανιχνεύθηκαν κι άλλες αναισθητικές ουσίες εκτός της κεταμίνης στον οργανισμό της καθώς όπως προκύπτει κατά τον έλεγχο ο οποίος πραγματοποιήθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών, εκτός από τις βενζοδιαζεπίνες και την κεταμίνη, εντοπίστηκαν οι αναισθητικές ουσίες λιδοκαΐνη και πριλοκαΐνη.

Και φαίνεται οι συγκεκριμένες ουσίες να έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» των αρχών με αποτέλεσμα να αναμένεται να πραγματοποιηθεί ποσοτικός έλεγχος για τη δοσολογία της κάθε ουσίας.

Οι ουσίες που βρέθηκαν στην Τζωρτζίνα

Οι συγκεκριμένες ουσίες δεν περιέχονταν στο φαρμακευτικό σχήμα που λάμβανε η μικρή Τζωρτζίνα από το νοσοκομείο Παίδων και ενδέχεται να τις χορηγούσε μαζί με την κεταμίνη η μητέρα της.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο των τοξικολογικών εξετάσεων οι βενζοδιαζεπίνες που βρέθηκαν είναι οι Midazolam, nordazepam, clobazam και norclobazam, ενώ στα αναισθητικά αναγράφονται οι ουσίες ketamine, norketamine, lidocaine και prilocaine.

Οι τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας

Επίσης, στην 9χρονη χορηγούνταν και αντιεπιληπτικά φάρμακα, τα phenobarbital, levetiracetam και valproic acid. Το χαρτί, ωστόσο, από το νοσοκομείο με τα φάρμακα που την χορηγούσαν οι νοσηλευτές δείχνει άλλα.

Οι τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας

Όπως προκύπτει οι γιατροί δεν χορηγούσαν αναισθητικές ουσίες στο παιδί. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι είχε δημιουργηθεί ένα τοξικό κοκτέιλ στον οργανισμό του παιδιού, κάτι που δείχνει και το μέγεθος της φρίκης.

Από την πλευρά του, ο ιατροδικαστής κ. Τσαντίρης μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι η κεταμίνη που βρέθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας ήταν σε υπέρμετρη δόση και σίγουρα δεν δόθηκε από τους γιατρούς.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες