Πάτρα: Σε εξειδικευμένο εργαστήριο στη Θεσσαλονίκη οι τοξικολογικές της Τζωρτζίνας – «Ψάχνουμε συγκεκριμένη ουσία» (βίντεο)

Οι τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας, σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο εστάλησαν σε εξειδικευμένο εργαστήριο στη Θεσσαλονίκη.

«Ψάχνουμε συγκεκριμένη ουσία»

Η 9χρονη είχε υποστεί πέρυσι τον Απρίλιο ανακοπή, που της προκάλεσε τετραπληγία και λάμβανε φαρμακευτική αγωγή μέχρι τον θάνατό της τον περασμένο Ιανουάριο.

Όπως εξήγησε στην ΕΡΤ η Χρύσα Σαρδελή, αναπληρώτρια καθηγήτρια Φαρμακολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, «τα δείγματα συλλέχθηκαν και υπάρχουν όλα τα απαραίτητα δεδομένα, ωστόσο οι ανεξήγητοι θάνατοι χρήζουν εξειδικευμένης ανάλυσης. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο το δείγμα εστάλη εδώ, σε εξειδικευμένο εργαστήριο της Θεσσαλονίκης».

Η κ. Σαρδελή τόνισε πως: «Τίποτα στην ιατρική δεν είναι απίθανο. Μπορεί μέχρι τώρα να μην είχε ψαχτεί κάτι, αφού δεν υπήρχε υπόνοια. Υπάρχουν κάποιες ουσίες συγκεκριμένες, στις οποίες στρεφόμαστε… Μιλάμε για πολύ απλά φάρμακα που μπορούν να προκαλέσουν ακόμη και θάνατο».

 

«Οι γιατροί προσέχουν την επιλογή των φαρμάκων στα παιδιά»

Για την πιθανότητα ενδεχόμενο ιατρικού λάθος η κ. Σαρδελή σημείωσε ότι «τα φάρμακα δεν δοκιμάζονται πάντα πριν χορηγηθούν σε παιδιατρικούς πληθυσμούς, γι΄ αυτό και οι γιατροί ελέγχουν την επιλογή και τον συνδυασμό και την δοσολογία τους. Οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στην αγωγή που συνταγογράφησαν οι θεράποντες ιατροί, δεν πρέπει να ανιχνευθεί στις τοξικολογικές εξετάσεις. Υπάρχουν λίστες φαρμάκων που σχετίζονται με απροσδόκητους παιδικούς θανάτους και αυτά αναζητούν οι ερευνητές της υπόθεσης. Τέτοια φάρμακα, αν χορηγηθούν σε λανθασμένο συνδυασμό, μπορούν να επιφέρουν ακόμα και τον θάνατο σε κάποιο παιδί με συγκεκριμένα προβλήματα υγείας».

Σχετικά με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ερευνών, επεσήμανε ότι «Ο συνήθης χρόνος ανάλυσης παίρνει από μία εβδομάδα έως και μήνα».

Άννα Μαστοράκου: «Υπάρχουν τεράστια ερωτηματικά – Οι συνάδελφοι καταθέτουν»

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου, οι θεράποντες γιατροί στο Καραμανδάνειο και το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πάτρας που ανέλαβαν την θεραπεία της 9χρονης, θα κληθούν να καταθέσουν, ενώ έχουν παραδοθεί στις ανακριτικές αρχές οι φάκελοι νοσηλείας.

«Οι συνάδελφοι έχουν αποτυπώσει λεπτομέρειες και καταθέτουν αντικειμενικά ευρήματα. Υπάρχουν τεράστια ερωτηματικά σε όλα τα επεισόδια νοσηλείας της μικρής. Στο περιστατικό της ανακοπής, θα κατατεθεί πως υπήρξε μια ολιγωρία στο να ειδοποιηθούν οι γιατροί.

Γεννήθηκαν επίσης ερωτηματικά στις επόμενες νοσηλείες του παιδιού. Κανένα από τα επεισόδια που αναφέρθηκαν δεν έγινε παρουσία γιατρού ή καταγραφικού συστήματος. Σε καμία νοσηλεία της 9χρονης δεν βρέθηκε καρδιολογικό πρόβλημα», είπε, συμπληρώνοντας σε σχέση με τις κατηγορίες που δέχτηκε από τη μητέρα ότι «Η μητέρα πιστεύει πως η ειδική γενετική εξέταση που έχει σταλεί στην Αμερική είναι η λύση του προβλήματος».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες