Πάτρα: Το θρίλερ της σπιτονοικοκυράς του ζευγαριού – Τι λέει συγγενής της, «τίποτα δεν αποκλείεται»

Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών μπαίνει ο θάνατος της σπιτονοικοκυράς της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη.

Η σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου έχει ανοίξει τον ασκό του Αιόλου και για άλλες αποκαλύψεις καθώς στο «μικροσκόπιο», εκτός των άλλων, μπαίνει τώρα και η σπιτονοικοκυρά του ζευγαριού στην Πάτρα.

Συγγενής της, μιλώντας στο «Χαμογέλα και Πάλι!», λέει: «Είχε πάει από την αρχή το μυαλό μας ότι μπορεί να μην ήταν τυχαίος ο θάνατός της. Όταν βγήκε στην τηλεόραση ότι το σπίτι που νοίκιαζε (σ.σ. το ζευγάρι) ήταν της θείας μου, κάπως πήγε το μυαλό μας».

Η συγγενής της γυναίκας είπε ότι δεν επισκεπτόταν τον τόπο καταγωγής της. «Δεν ήθελε να έχει σχέσεις». Η ίδια σημειώνει ότι η πλευρά της σπιτονοικοκυράς θα κινηθεί νομικά. «Παρακολουθώ να δω τι θα γίνει και θα καλέσω τον δικηγόρο για να ξεκινήσουμε τις διαδικασίες».

Μεγάλη συζήτηση έχει γίνει και για το ότι η ηλικιωμένη αποτεφρώθηκε. Με δήλωσή του στο «Χαμογέλα και Πάλι!» υπάλληλος του γραφείου τελετών που ανέλαβε την κηδεία της γυναίκας, λέει: «Ο τάφος είναι στο Α’ νεκροταφείο της Πάτρας. Εάν έχει ταφεί η γυναίκα αποδεικνύεται από τις ληξιαρχικές πράξεις. Ο τάφος έχει πληρωθεί για τρία χρόνια από τον Μάνο Δασκαλάκη και έχει υπογράψει υπεύθυνη δήλωση ότι μετά την τριετία θα παραλάβει τα οστά της θανούσης».

Και συμπληρώνει: «Ο τάφος επάνω έχει μια φωτογραφία ενός άνδρα. Αν είναι δυνατόν να έχουν βάλει σε έναν τάφο δημοτικού νεκροταφείου το όνομα ενός ανθρώπου και να είναι κάποιος άλλος μέσα. Όταν εδώ οι υπεύθυνοι υποστηρίζουν ότι έχει γίνει ταφή, πώς είναι δυνατόν να μιλάνε κάποιοι για αποτέφρωση;».

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Αντώνης Αλακιώτης, πρόεδρος Αποτεφρωτηρίου Ριτσώνας. «Αναγκαίο έγγραφο που απαιτείται για την έκδοση ληξιαρχικής πράξης για αποτέφρωση, είναι πιστοποιητικό ιατροδικαστή ότι εκ της νεκροψίας δεν προέκυψαν στοιχεία τα οποία θα απαιτήσουν περαιτέρω διερεύνηση των αιτιών θανάτου. Από τα δημοσιεύματα σχετικά με τον θάνατο της ιδιοκτήτριας του σπιτιού, αναφέρεται ότι ενδεχόμενα η αποτέφρωση να αποσβούσε τα εγκληματικά στοιχεία. Αυτό είναι ψευδές».

Τι λέει ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης

Από την πλευρά του, ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!» για την έρευνα αναφορικά με τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη στην Πάτρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει ο ιατροδικαστής η ηλικιωμένη γυναίκα απεβίωσε εν μέσω νοσηλείας σε σοβαρή κατάσταση, έλαβε πιστοποιητικό θανάτου με παθήσεις γυναικολογικών οργάνων. «Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να έχει γίνει και κάτι άλλο, να υπάρχει και ένας έτερος εξωγενής παράγοντας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαντίρης.

Εξήγησε πως όταν ο θάνατος επέρχεται φυσικά, είτε από γνωστή ασθένεια, δεν παραπέμπεται το περιστατικό σε ιατροδικαστή. Αυτός ο θάνατος πιστοποιείται από τον γιατρό που παρακολουθούσε τα χρόνια προβλήματα υγείας.

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει περίπτωση να διενεργηθεί εκταφή και εάν θα έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα, ο ιατροδικαστής είπε πως θα πρέπει πρώτα να μελετηθεί ο φάκελος και μετά, ενώ τα αποτελέσματα που θα προκύψουν θα είναι ασφαλή.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες