Περού: Ο γιος του βουλευτή Νίκου Σοφιανού τραυματίστηκε στο δυστύχημα στο Μάτσου Πίτσου (βίντεο)

Ώρες αγωνίας ζουν οι δύο Έλληνες που βρέθηκαν μέσα στο μοιραίο τουριστικό λεωφορείο που έπεσε σε χαράδρα στο Μάτσου Πίτσου στο Περού.

Ο Ανδρέας Σοφιανός, γιος του στελέχους του ΚΚΕ Νίκου Σοφιανού, περιέγραψε σοκαρισμένος στο MEGA το τραγικό δυστύχημα.

Μάτσου Πίτσου: Στο μοιραίο λεωφορείο ήταν ο Ανδρέας Σοφιανός, γιος του στελέχους του ΚΚΕ – Τι αποκαλύπτει για το δυστύχημα
“Επιστρέφοντας από το Μάτσου Πίτσου με κακό καιρό, κακές συνθήκες, με ομίχλη, το λεωφορείο σε κάποιο σημείο, μην βλέποντας ο οδηγός τον δρόμο έφυγε στη χαράδρα” ανέφερε.

Το δυστύχημα σημειώθηκε τη νύχτα της Κυριακής περίπου 100 χιλιόμετρα από την πόλη Κούσκο, την πρωτεύουσα των Ίνκας, η οποία αποτελεί το κύριο σημείο εκκίνησης για τους τουριστικούς πράκτορες που οργανώνουν επισκέψεις στο Μάτσου Πίτσου.

Ο δρόμος ήταν πολύ στενός και το λεωφορείο κατρακύλησε για 100 μέτρα μέχρι που σταμάτησε σε μια πέτρα. Από την πτώση, τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Τρεις Κολομβιανοί και ο οδηγός του λεωφορείου, ενώ άλλοι 16 τραυματίστηκαν.

“Έγινε προσπάθεια να μεταφερθούν όλοι όσοι χτυπήθηκαν σε κοντινά νοσοκομεία και από εκεί και έπειτα μεταφέρονται όλοι στη Λίμα από την στιγμή που το επιτρέπουν οι γιατροί” είπε ο Ανδρέας Σοφιανός.

Ο ίδιος δεν υπέστη βαριά χτυπήματα όμως η κοπέλα που επίσης επέβαινε στο λεωφορείο νοσηλεύεται ακόμα σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Έχει υποστεί κάταγμα στη λεκάνη ενώ οι γιατροί παρακολουθούν τον θώρακά της και μια εσωτερική αιμορραγία που εντοπίστηκε.

“Η κοπέλα είναι σε μια σταθερή κατάσταση. Έχει ορισμένα κατάγματα και από εκεί και έπειτα περιμένουμε πότε θα μας δώσουν οι γιατροί το ‘ok’, παρακολουθώντας μια σειρά από ιατρικές παραμέτρους που μπορεί να οφείλονται στην κρούση, για να αερομεταφερθεί στη Λίμα”.

Σε συνεχή επικοινωνία βρίσκονται οι ελληνικές με τις περουβιανές Αρχές έτσι ώστε η κοπέλα να μεταφερθεί με ασφάλεια και τη συνοδεία γιατρού στην Ελλάδα όσο πιο σύντομα γίνεται

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες