Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη, μίλησε για την φωτιά στο σπίτι του ηθοποιού.
«Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ένδειξη εμπρησμού στο σπίτι του Πέτρου Φιλιππίδη. Παρακαλώ τον θεό να μην υπάρχει ανθρώπινη παρέμβαση».
Όπως εξήγησε ο κ. Δημητρακόπουλος είχε ακουστεί ο εμπρησμός αρχικά σαν πιθανό σενάριο καθώς η φωτιά είχε ξεκινήσει από το μπαλκόνι και κανένας δεν μπορούσε να το δικαιολογήσει.
Περιέγραψε επίσης την τραγική κατάσταση του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος δεν έχει που να μείνει και φιλοξενείται από συγγενή.
Πέτρος Φιλιππίδης: Τα πρώτα ευρήματα των ερευνών
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, που επικαλείται πηγές της Πυροσβεστικής, μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί ίχνη εμπρησμού στο σπίτι του Πέτρου Φιλιππίδη.
Αποκλείουν το ενδεχόμενο να έχει πέσει τσιγάρο στην τέντα του ηθοποιού από άλλο διαμέρισμα, καθώς όπως λένε οι ίδιες πηγές τα μπαλκόνια προεξέχουν και σκεπάζουν τις τέντες.
Παράλληλα ερεύνησαν από διπλανά διαμερίσματα εάν υπήρχε πρόσβαση στο σπίτι του και δεν βρέθηκε κάτι τέτοιο.
Έχουν πάρει καταθέσει από τους ενοίκους δεν έχει βρεθεί κάποιος ύποπτος και σε αυτό που συγκλίνουν είναι η πιθανότητα της αυτανάφλεξης.
Ο ηθοποιός έχει ζητήσει μέσω των δικηγόρων του να ερευνηθεί κάθε ενδεχόμενο αφήνοντας αιχμές για εμπρησμό.