Πλακιωτάκης: Συνάντηση με Αναπληρωτή Υπουργό Μεταφορών Σιγκαπούρης H.E. Chee Hong Tat

O Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης συναντήθηκε χθες με τον Αναπληρωτή Υπουργό Μεταφορών της Σιγκαπούρης Mr. Chee Hong Tat, κατά τη διάρκεια της οποίας επιβεβαιώθηκε η δυναμική των οικονομικών και ναυτιλιακών σχέσεων της Ελλάδος με την Σιγκαπούρη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Διεθνούς Ναυτιλιακής Έκθεσης «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2022», κατόπιν πρωτοβουλίας της σιγκαπουριανής πλευράς και είχε ως στόχο της να επιβεβαίωση τις ισχυρές ναυτιλιακές σχέσεις των δύο κρατών καθώς και την αγαστή συνεργασία τους επί επίκαιρων θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος στον ΙΜΟ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δυο πλευρές αναφέρθηκαν στον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραματίζουν στη διεξαγωγή του παγκόσμιου δια θαλάσσης εμπορίου, ως παραδοσιακά ναυτιλιακά κράτη και επιβεβαίωσαν τους ιστορικούς δεσμούς ναυτιλιακής συνεργασίας σε διμερές και διεθνές επίπεδο.

Επίσης συζητήθηκαν οι σύγχρονες προκλήσεις για τη ναυτιλία μεταξύ των οποίων η απανθρακοποίηση της ναυτιλίας, η διαφαινόμενη έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού στελέχωσης των πλοίων και των ναυτιλιακών επιχειρήσεων και η σημασία τήρησης των κανόνων του διεθνούς δικαίου της θάλασσας και των Συμβάσεων του ΙΜΟ.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε άριστο κλίμα με τις δύο πλευρές να επιβεβαιώνουν τις εξαιρετικές υφιστάμενες σχέσεις και τη σημασία της ναυτιλίας ως πυλώνα της οικονομικής ανάπτυξης, η οποία συνιστά εφαλτήριο συνεχούς και εποικοδομητικής συνεργασίας τόσο σε διμερές όσο και πολυμερές επίπεδο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Κυριαζόπουλος Ευάγγελος καθώς και υπηρεσιακά στελέχη της Διεύθυνσης Ποντοπόρου Ναυτιλίας.

Από πλευράς Σιγκαπούρης τον κ. Chee Hong Tat συνόδευε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Αρχής Ναυτιλίας και Λιμένων της Σιγκαπούρης Ms Quah Ley Hoon καθώς και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της ναυτιλιακής διοίκησης της.

Γιάννης Πλακιωτάκης με Chee Hong Tat
Γιάννης Πλακιωτάκης με Chee Hong Tat
Γιάννης Πλακιωτάκης με Chee Hong Tat

 

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες