ΠΟΑΣΥ: «Προκλητική η απάντηση του Αρχηγείου για τη μισθοδοσία – Μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας, μην παίζετε με τους μισθούς μας!»

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΟΑΣΥ, απαντώντας στο Αρχηγείο για τη μισθοδοσία και τονίζοντας πως δεν πρέπει να υποτιμούν «τη νοημοσύνη μας, μην παίζετε με τους μισθούς μας!».

Η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ:

Με καθυστέρηση μιας μέρας, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, εδέησε να απαντήσει σήμερα στις αγωνίες όσων είδαν χθες πετσοκομμένη τη μισθοδοσία τους και αναζητούσαν να πληροφορηθούν από την Ομοσπονδία μας τι ακριβώς είχε συμβεί.

Με εσωτερικό του έγγραφο, το Αρχηγείο κατ΄ αρχάς, επιβεβαίωσε πλήρως ότι είχε δίκιο η Ομοσπονδία μας όταν διερευνούσε τις καταγγελίες των συναδέλφων μας. Υποστηρίζει δηλαδή αν και αορίστως και με μη πειστικά επιχειρήματα, ότι υπήρξε κάποιο τεχνικό πρόβλημα- άραγε τι συνέβη, έπεσε το …σύστημα; Από την άλλη όμως, ισχυρίζεται ότι πρόκειται για συνήθη διαδικασία υπολογισμού της μισθοδοσίας, που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο και άρα όλα καλώς καμωμένα.

Λυπούμαστε διότι την ανευθυνότητα όσων ευθύνονται για αυτήν την αναστάτωση και την κοροϊδία, κάποιοι επιχειρούν να τη φορτώσουν στην τεχνολογία, ωσάν να απευθύνονται σε ανθρώπους που δεν γνωρίζουν τη διαδικασία έκδοσης και υπολογισμού του εκάστοτε μισθού μας. Φυσικά το πρόβλημα δεν ακουμπούσε τους ίδιους, αφού για λογαριασμό τους τα έχουν κάνει όλα τέλεια.

Είναι φανερό πλέον ότι το πρόβλημα οφείλεται σε λανθασμένους χειρισμούς, προκλήθηκε και κάποιοι το γνώριζαν τουλάχιστον ένα μήνα πριν, από την προηγούμενη μισθοδοσία. Και το χειρότερο, εξακολουθεί να υφίσταται.

Την πρότασή μας, ήτοι, ο καταμερισμός της επιβάρυνσης κατά την τρέχουσα μισθοδοσία, να γίνει αναλογικά σε τουλάχιστον τρεις δόσεις, σε επόμενες μισθοδοσίες και έως την υποβολή φορολογικών δηλώσεων έτους 2023, ώστε να διευκολυνθούν οικονομικά, όσοι φορτώθηκαν τα λάθη των άλλων, το Αρχηγείο, άραγε γιατί την προσπερνά με τόση ευκολία; Επειδή έχουν ενθουσιασθεί από τις παχυλές αποδοχές τους και νομίζουν ότι ο ίδιος ενθουσιασμός διακατέχει και τους υφισταμένους τους, ή μήπως σκοπίμως συνεργούν στην απόκρυψη του λάθους;

Αναρωτιόμαστε, θα υπάρξει καταλογισμός ευθυνών ή ισχύει και εδώ το «Κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει»;  Όσοι δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, ας πάψουν να προκαλούν τη νοημοσύνη των συναδέλφων με φτηνές δικαιολογίες, εκτός κι αν ενδιαφέρονται μόνο για τις καρέκλες τους, θυσιάζοντας γι’ αυτό τα πάντα.

Αναμένουμε την επίλυση του προβλήματος που προκάλεσαν.

Tags

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες