ΠΟΕΠΛΣ: «Ζητάμε την τοποθέτηση των Υποβρύχιων Καταστροφέων στη ΜΥΑ»

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΠΟΕΠΛΣ) εξέδωσε ανακοίνωση με θέμα: «Ζητάμε την τοποθέτηση των Υποβρύχιων Καταστροφέων στη ΜΥΑ», προς τον Αρχηγό του Λιμενικού, Αντιναύαρχο ΛΣ Κλιάρη Θεόδωρο και τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη.
Αναλυτικά:
Η Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών Λιμενικού Σώματος αποτελεί μία υπηρεσία με εξειδικευμένη αποστολή, η οποία έχει αποδείξει όχι μόνο τη χρησιμότητα, αλλά και την αποτελεσματικότητά της κατά την ανάληψη και εκτέλεση ειδικών επιχειρήσεων.
Τα κριτήρια επιλογής του επιχειρησιακού προσωπικού είναι τα υψηλότερα, που ισχύουν σε επίπεδο Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, εντάσσεται στην ενιαία Διοίκηση Ειδικών Δυνάμεων της Χώρας μας και επιλέχθηκε μεταξύ άλλων υπηρεσιών σε Ευρώπη και Ελλάδα, από τις κορυφαίες ειδικές δυνάμεις (SEALS) της μεγαλύτερης στρατιωτικής δύναμης στον κόσμο για συνεργασία και συνεκπαίδευση.
Οι ελλείψεις, που δημιουργούνται από αποχωρήσεις στελεχών λόγω συνταξιοδοτήσεων, οικογενειακών λόγων κ.ά και κυρίως η αυξημένη δυσκολία στο να βρεθούν στελέχη, που να ικανοποιούν τα κριτήρια ένταξης στη ΜΥΑ/ΛΣ λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι το ποσοστό ολοκλήρωσης της βασικής εκπαίδευσης ενός ΥΚΤ είναι περίπου 10% του συνόλου, που ξεκινά αυτή την επίπονη σωματική και ψυχολογική δοκιμασία τότε γίνεται σαφές ότι η φυσική μας ηγεσία οφείλει να αξιοποιεί κάθε στέλεχος ικανό να ενταχθεί στη ΜΥΑ/ΛΣ.
Για το λόγο αυτό στο στρατηγικό προγραμματισμό διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού προβλέφθηκε η δυνατότητα εσωτερικής και εξωτερικής διαδικασίας εντοπισμού και προσέλκυσης του απαιτούμενου προσωπικού για την επάνδρωση της ΜΥΑ/ΛΣ και συγκεκριμένα κατά την προκήρυξη διαγωνισμού κατάταξης Δοκίμων Λιμενοφυλάκων έτους 2019 προβλέφθηκε ειδική κατηγορία 17 θέσεων για άτομα, που έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς την εκπαίδευση του ΥΚΤ καλύπτοντας με επιτυχία τις 14 από αυτές θέσεις.
Οι θέσεις αυτές καλύφθηκαν από μόνιμα στελέχη ειδικότητας Υ/ΚΤ με μεγάλη επιχειρησιακή εμπειρία, προερχόμενα από τη Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών, και τις Ειδικές Δυνάμεις του Στρατού Ξηράς, τα οποία αξίζει να σημειωθεί ότι παραιτήθηκαν έχοντας την εύλογη πεποίθηση ότι θα προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους σε αντίστοιχη υπηρεσία (ΜΥΑ) και σύμφωνα με τις δεξιότητές τους.
Και αυτή η πεποίθηση ήταν απολύτως βάσιμη, αφού στην εν λόγω προκήρυξη υπήρχε απαίτηση οι Υ/ΚΤ να προσκομίσουν επιπλέον του πτυχίου τους, υπεύθυνη δήλωση ότι έχουν λάβει γνώση ότι θα φοιτήσουν σε Ειδικά σχολεία και θα υπηρετήσουν σε Υπηρεσίες της Ειδικότητάς τους τουλάχιστον επί δεκαετία, εφόσον οι υπηρεσιακές ανάγκες το επιβάλλουν.
Καθώς η ΜΥΑ/ΛΣ υπάγεται αποκλειστικά στον Αρχηγό Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής σας καλούμε να λάβετε υπόψη σας τα προαναφερόμενα, να τηρήσετε τον υφιστάμενο προγραμματισμό διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού ώστε να τοποθετηθούν τα στελέχη αυτά στη ΜΥΑ/ΛΣ μετά την επιτυχή αποφοίτησή τους από τη σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, αξιοποιώντας κατάλληλα και αποδοτικά τα προσόντα τους.
Σε διαφορετική περίπτωση αφενός τα στελέχη αυτά θα χάσουν σταδιακά τις αποκτηθείσες με τόσο κόπο, χρόνο και κόστος για την χώρα δεξιότητές τους και θα επιφέρει πτώση του ηθικού τους με ότι αυτό συνεπάγεται και αφετέρου θα κλονίσει το αξιόμαχο της ΜΥΑ/ΛΣ.
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Γυναικοκτονία στην Αλεξανδρούπολη: Ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου την 29χρονη σύζυγό του, έλεγε ότι έπεσε από τη σκάλα (βίντεο)
Διασωληνώθηκε ο Γιώργος Τράγκας – Νοσηλεύεται για 6η μέρα στη ΜΕΘ του «Σωτηρία» με κορονοϊό
Εμβολιασμοί στα παιδιά 5-11 ετών: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για ραντεβού – Όλες οι πληροφορίες
Δολοφονία στη Γλυφάδα: Στον εισαγγελέα ο 51χρονος που σκότωσε τον σύντροφο της μητέρας του
Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες