ΠΟΕΣ: Αναστολή Καθηκόντων Στρατιωτικών

Η ΠΟΕΣ προέβη σε μία ανακοίνωση σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ και την παράταση του μέτρου του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση:

Κύριε Υπουργέ.
Πρόσφατα δημοσιεύθηκε περίληψη της υπ’ αριθμ. 2332/2022 απόφασης του ΣτΕ (Γ΄ 7μ.), σύμφωνα με την οποίαν η παράταση του μέτρου του υποχρεωτικού εμβολι ασμού εργαζομένων σε δομές υγείας έως 31/12/2022 κρίθηκε αντισυνταγματικό λόγω έλλειψης επαναξιολόγησης του μέτρου, γεγονός που συμπαρασύρει το απάνθρωπο μέτρο της αναστολής καθηκόντων.

Η Ομοσπονδία μας έχει υποστηρίξει από την πρώτη στιγμή ότι, ιδίως στην περίπτωση των ΕΔ, το προσωπικό που εργάζεται σε δομές υγείας, ακόμα και ως διοικητικό προσωπικό, έπρεπε να είχε αντιμετωπιστεί διαφορετικά και να μην είχε τεθεί σε αυτή την ψυχοφθόρο διαδικασία [ιδέτε σχετικά (α), (γ) και (δ)] και όχι να τεθεί σε αναστολή καθηκόντων [ως (β) σχετικό], κατάσταση που ούτως ή άλλως δεν προβλέπεται για εν ενεργεία στρατιωτικούς. Η εν λόγω απόφαση αδιαμφισβήτητα αποτελεί μεγάλη δικαίωση των θέσεών μας.

Κατόπιν των ανωτέρω και σε συμμόρφωση με την απόφαση του ΣτΕ, θεωρούμε αυτονόητο ότι το μέτρο της αναστολής καθηκόντων των στρατιωτικών θα αρθεί άμεσα και οι εν λόγω συναδέλφισσες και συνάδελφοι θα επιστρέψουν άμεσα στις εργασίες τους. Συναφώς τούτου, θεωρούμε δεδομένο ότι η Πολιτεία θα μεριμνήσει και για την αναδρομική καταβολή των μισθών τους για όλο το διάστημα, νομιμοτόκως.

Τέλος, θα επισημάνουμε ότι, αν οι θέσεις της Ομοσπονδίας μας είχαν αξιολογηθεί ορθότερα, η κατάσταση αυτή θα είχε αποφευχθεί.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία.
Οι κ.κ. βουλευτές της Βουλής των Ελλήνων, προς τις/τους οποίες/ους κοινοποιεί ται το παρόν, παρακαλούνται για την ανάδειξη του θέματος, δια του κοινοβουλευτι κού ελέγχου.

Tags

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες