ΠΟΕΣ: «Συνάντηση με τον Τομέα Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ»

Αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) συναντήθηκε με τον Τομέα Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ την Τετάρτη (18/1).

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΣ

Επίσημη συνάντηση με τον Τομέα Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και συγκεκριμένα με τον αναπληρωτή Τομεάρχη, κ. Γιώργο Τσίπρα και το μέλος του  Τομέα, Αντιστράτηγο ε.α. Χ. Πουλιανίτη, είχε την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023, στη Βουλή, αντιπροσωπεία του ΔΣ της Ομοσπονδίας μας αποτελούμενη από τον Πρόεδρο, Δημήτριο Μεθενίτη και το Γενικό Γραμματέα, Διονύσιο Τσακαλάκη.

Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και αποτέλεσε αφορμή για λεπτομερή  εξέταση του νομοσχεδίου του ΥΠΕΘΑ, επί του οποίου διαπιστώθηκαν κοινοί προβλη ματισμοί, αφενός επί των υφιστάμενων άρθρων, αφετέρου επί πλήθους προβλημάτων  που αντιμετωπίζουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες στρατιωτικοί και τα οποία έμειναν  αναιτίως εκτός νομοσχεδίου.

Συζητήθηκε σχεδόν το σύνολο των προβλημάτων που απασχολούν το στρατιωτι κό προσωπικό ΕΔ με βάση την ατζέντα της Π.Ο.Ε.Σ., ενημερωτικό επί της οποίας  παραδόθηκε εκ νέου, και εξετάστηκε κατά πόσον αυτά επιλύονται από το νομοσχέδιο.  Ενδεικτικά αναφέρονται:

  • ασφαλιστικά (όπως οι αποστρατείες ΕΠΟΠ λόγω ηλικιακών ορίων)
  • σταδιοδρομικά (όπως ζητήματα που απασχολούν τους αποφοίτους ΑΣΣΥ, τους ΕΜΘ κλπ),
  • οικονομικά (όπως πρόσφατη ΚΥΑ για την αποζημίωση νυκτερινής εργασίας ή  πλήθος άλλων υφιστάμενων αδικιών, το μισθολογικό κλιμάκιο Ανθυπολοχαγών ΕΜΘ  κλπ)
  • μέριμνας (όπως θέματα αδειών, στήριξης των οικογενειών κλπ),
  • το μείζον θέμα των παραιτήσεων πάνω στο οποίο συμπυκνώνεται σχεδόν το  σύνολο το προβλημάτων και δεν δείχνει να αντιμετωπίζεται.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαπιστώσαμε το έμπρακτο ενδιαφέρον από τον Τομέα  Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία επί του συνόλου των προβλημάτων και  σε αυτό το πλαίσιο συμφωνήθηκε να συνεχιστεί η επικοινωνία και συνεργασία ανάμε σα στις δύο πλευρές προς όφελος των εν ενεργεία στρατιωτικών.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Μεθενίτης Δημήτριος Τσακαλάκης Διονύσιος

Ανθυποπλοίαρχος (Ε) Συνταγματάρχης (ΜΧ)

6957831045 6944998221

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες