ΠΟΥ: Νοσοκομεία και ασθενοφόρα στην Ουκρανία γίνονται στόχος όλο και περισσότερο

Σε 9 αποτιμά ο ΠΟΥ τον συνολικό αριθμό των νεκρών από επιθέσεις σε νοσοκομεία και ασθενοφόρα στην Ουκρανία, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να αναφέρει ότι τέτοιου είδους επιθέσεις αυξάνονται όλο και περισσότερο.
«Θα συνεχίσουμε να επικαιροποιούμε αυτούς τους αριθμούς. Αυξάνονται με αρκετά γρήγορο ρυθμό τις τελευταίες λίγες ημέρες», δήλωσε η ανώτερη αξιωματούχος του ΠΟΥ για τη διαχείριση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης στην Ευρώπη, Κάθριν Σμόλγουντ.
Η υπηρεσία εργάζεται για να παράσχει άμεσα ιατρικές προμήθειες στην Ουκρανία, όπου εξαντλούνται οι προμήθειες οξυγόνου, ινσουλίνης, εξοπλισμού ατομικής προστασίας καθώς και οι χειρουργικές προμήθειες και τα προϊόντα αίματος, δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη Χανς Κλούγκε στην ενημέρωση αυτή.
Η παροχή οξυγόνου, παιδικών εμβολίων και εμπειρογνωσίας σε θέματα ψυχικής υγείας είναι μεταξύ των βασικών προτεραιοτήτων του ΠΟΥ για την περιοχή, δήλωσε ο ίδιος.
Ο Κλούγκε τόνισε επίσης την ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στις ανάγκες υγείας των γυναικών, όπως μητρικής υγείας και έκτακτης γυναικολογικής φροντίδας, καθώς και να αντιμετωπιστούν περιστατικά σεξουαλικής και έμφυλης βίας.
«Οι διαμάχες του παρελθόντος μας έχουν δείξει ότι έφηβες, γυναίκες με αναπηρίες και γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας βρίσκονται στην πλέον ευπαθή κατάσταση».
«Αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να υποστούν επιθέσεις από ανθρώπους εκτός σπιτιού και από ένοπλες ομάδες, καθώς και βία από τους συντρόφους τους, σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση», δήλωσε ο Κλούγκε.
ECDC: Να συμπεριληφθούν στα εμβολιαστικά προγράμματα οι Ουκρανοί πρόσφυγες
Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Πρόληψη και τον Έλεγχο Νόσων (ECDC) ανέφερε ότι οι χώρες που συνορεύουν με την Ουκρανία και φιλοξενούν Ουκρανούς πρόσφυγες θα πρέπει να τους συμπεριλάβουν στα εμβολιαστικά τους προγράμματα έναντι μιας σειράς ασθενειών.
Θα πρέπει να θέσουν ως προτεραιότητα τον εμβολιασμό έναντι της COVID-19, της πολιομυελίτιδας, αλλά και της ιλαράς, καθώς η τωρινή εμβολιαστική κάλυψη δεν επαρκεί για να αποτρέψει ένα πιθανό ξέσπασμά της, ανέφερε το ECDC σε ανακοίνωση.
«Ο συνωστισμός σε καταφύγια και κέντρα υποδοχής θα μπορούσε να διευκολύνει την έναρξη ενός κύματος ιλαράς, ιδιαίτερα καθώς η άνοιξη συμπίπτει με τη φυσική εποχικότητα της νόσου», σύμφωνα με την υπηρεσία αυτή..

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες