Προς αναβάθμιση το κατηγορητήριο για Μάτι, δυο χρόνια μετά τη φονική πυρκαγιά

Χρειάστηκε να περάσουν δυο χρόνια μετά τα τραγικά γεγονότα της 23ης Ιουλίου στην Ανατολική Αττική με το χαμό 102 ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων, ώστε η Δικαιοσύνη να κινηθεί προς την κατεύθυνση αναβάθμισης του κατηγορητηρίου και από αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα να συμπεριλάβει σε αυτό και το κακούργημα της έκθεσης.
Η νέα σελίδα στη δικαστική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, άνοιξε μετά από αίτημα του ανακριτή που ερευνά την υπόθεση Αν. Μαρνέρη για άσκηση συμπληρωτικής κακουργηματικής ποινικής δίωξης σε βάρος στελεχών της πολιτικής προστασίας αλλά και της πυροσβεστικής υπηρεσίας.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο ανακριτής επικαλείται νεώτερα στοιχεία για την άσκηση συμπληρωματικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος, τα οποία συγκέντρωσε έπειτα από εφόδους που πραγματοποίησε στο συντονιστικό κέντρο της πυροσβεστικής και σε άλλες υπηρεσίες που είχαν την ευθύνη του σχεδιασμού και επιχείρησης κατάσβεσης της πυρκαγιάς.
Ήδη, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, το αίτημα του ανακριτή εξετάζεται από τον εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο και εφόσον γίνει αποδεκτό, τότε το κατηγορητήριο που περιλαμβάνει κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος θα αναβαθμιστεί.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι ασκήθηκαν διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος μετά από έρευνα των Εισαγγελέων Ηλία Ζαγοραίου, Νίκου Φυστόπουλου και Κώστα Σπυρόπουλου κατά είκοσι κρατικών λειτουργών και στελεχών της Αυτοδιοίκησης την επίμαχη περίοδο.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες