37.1 C
Athens
36.8 C
Thessaloniki
Κυριακή 14 Ιουλίου 2024
More

  Προσοχή: Νέα απάτη μέσω social media – Τι να προσέξετε για τα «κληρονομικά»


  Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι χρήστες των social media, καθώς επιτήδειοι εξαπατούν πολίτες στους οποίους τάζουν μεγάλα χρηματικά ποσά δήθεν από κληρονομιά άκληρου θύματος του κορονοϊού.
  Παριστάνουν τους τραπεζίτες και προτείνουν σε χρήστες συμφωνία διακανονισμού δήθεν κληρονομιάς. Συγκεκριμένα χρήστης με το όνομα David Mckay συστήνεται ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος μεγάλης τράπεζας στον Καναδά και καλεί τα υποψήφια θύματά του να συμμετάσχουν σε μία απάτη 78.000.000 δολαρίων από τα οποία αν συμφωνήσουν θα λάβουν το 30%.
  Το μήνυμα όπως το στέλνουν
  «Γεια σου (όνομα και επώνυμο υποψήφιου θύματος),
  Είμαι ο κύριος David Mckay, από το Τορόντο του Καναδά. Είμαι ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ROYAL BANK OF CANADA. Αρχικά θέλω να ξέρετε ότι εκτιμώ τη γενναιοδωρία σας που αποδεχτήκατε το αίτημά μου εδώ στο Facebook και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι δεν θα μετανιώσετε για την πράξη σας. Πιστεύω ότι είναι επιθυμία του Θεού να σε συναντήσω σε αυτό το πολύ σύντομο χρονικό διάστημα καθώς έχω μια σημαντική και επείγουσα επαγγελματική συζήτηση που θέλω να μοιραστώ μαζί σας την οποία πιστεύω ότι θα σας ενδιαφέρει και θα σας ωφελήσει γιατί σχετίζεται με επώνυμο και εθνικότητα και θα επωφεληθείτε από αυτό.
  Σας γράφω σχετικά με έναν άνθρωπο/πολίτη από τη χώρα σας τον κ. Άλεξ (επώνυμο υποψήφιου θύματος), ο οποίος ήταν ιδιοκτήτης εταιρείας εξόρυξης χρυσού εδώ στον Καναδά και επίσης ένας από τους μεγαλύτερους μετόχους της τράπεζάς μας, της ROYAL BANK OF CANADA. Στις 2 Φεβρουαρίου 2015 ο κ. Άλεξ (επώνυμο υποψήφιου θύματος) άνοιξε έναν ιδιωτικό λογαριασμό σταθερής κατάθεσης στην τράπεζά μας τη ROYAL BANK OF CANADA και κατέθεσε το ποσό των $78.000.000,00 (Εβδομήντα οκτώ εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) στον λογαριασμό για το άνοιγμα αυτοκινήτου κατασκευαστική εταιρεία εκεί στη χώρα σας.
  Αλλά ως μεγάλος επιχειρηματίας και σταθερός/τακτικός ταξιδιώτης, ήταν πολύ ατυχές που ο κύριος Άλεξ ήταν μεταξύ των νεκρών θυμάτων της νόσου του κορονοϊού (COVID-19), πέθανε τον Δεκέμβριο του 2019. Ο κύριος λόγος λοιπόν που σας λέω είναι ότι . Ο αείμνηστος κ. Άλεξ δεν ανέφερε κανέναν πλησιέστερο συγγενή/κληρονόμο όταν άνοιξε τον ιδιωτικό λογαριασμό σταθερής κατάθεσης και κατέθεσε τα χρήματα. Ήταν χήρος, παντρεμένος με την αείμνηστη κυρία Ελισάβετ (επώνυμο υποψήφιου θύματος), και δεν είχαν παιδί και δεν ανέφερε συγγενείς.
  Η ομάδα διαχείρισης του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζάς μου δεν έχει ακόμη καμία πληροφορία σχετικά με αυτό, δεν γνωρίζει για τον λογαριασμό και τον θάνατό του, ο μόνος λόγος που το ήξερα είναι ότι είμαι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας και οποιαδήποτε συναλλαγή τέτοιου είδους πρέπει να επιβεβαιωθεί από εμένα για να συμπληρωθεί και επίσης η ενημερότητα του διαχειριστή της τράπεζας. Έτσι, καθώς σας το γράφω τώρα, τα μόνα άτομα που γνωρίζουν για αυτό είναι, εσείς, εγώ και ο διευθυντής της τράπεζας, και η συναλλαγή θα πραγματοποιηθεί με επιτυχία μεταξύ των τριών μας.
  Επικοινωνήστε μαζί μου στο email μου για περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες σχετικά με αυτήν τη συναλλαγή».
  Μία ημέρα μετά ο χρήστης με το όνομα David Mckay επανήλθε με νέο μήνυμα που ανέφερε: «Γεια σου φίλε μου, πιστεύω ότι έχεις διαβάσει και κατανοήσει το περιεχόμενο της πρότασής μου. επικοινωνήστε μαζί μου στο email μου για περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες σχετικά με αυτήν τη συναλλαγή».
  ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  Δολοφονία Σολόνικ: Έπιασαν λάθος άνθρωπο στο αεροδρόμιο Μακεδονία λόγω συνωνυμίας!
  Συλλήψεις στην ΑΣΟΕΕ: Ποινική δίωξη για πλημμελήματα και αυτόφωρο για τους έξι συλληφθέντες
  Τραγικός επίλογος στις Σέρρες: Νεκρή η 24χρονη αγνοούμενη από την κακοκαιρία «Διομήδης»
  Έσπασε κάθε ρεκόρ ο πληθωρισμός: Εκτοξεύτηκε στο 5,1% τον Δεκέμβριο
  Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις  ΣΧΕΤΙΚΑ
  ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

  ΑΠΟΨΕΙΣ