Πυρκαγιά στην Πεντέλη: Στο νοσοκομείο τρεις πυροσβέστες με αναπνευστικά προβλήματα και τραυματισμούς (βίντεο)

Κατά τη διάρκεια της νύχτας εκκενώθηκαν Κέντρα Κοινωνικής Φροντίδας, από την πυρκαγιά στην Πεντέλη, ενώ πυροσβέστες και πολίτες με αναπνευστικά προβλήματα και μικροτραυματισμούς μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Αθήνας για παροχή βοήθειας, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, έχουν εκκενωθεί οι Κατοικίες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Αρήτη» (Πεντέλης και Τυρνάβου, Γέρακας), που φιλοξενούσε 46 άτομα. Έξι άτομα μεταφέρθηκα με φορείο και ακόμα 3 άτομα με καρέκλα, οι τελευταίοι μεταφέρθηκαν στον οίκο ευγηρίας Θάλπη (Άγιος Στέφανος). Τα 6 άτομα διακομίσθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό.

Εκκενώθηκε το Κέντρο Ειδικών Ατόμων η «Χαρά» (Πωγωνίου 2, Παλλήνη Αττικής), που φιλοξενούσε 57 άτομα. Ένα άτομο διακομίσθηκε προς το Ιπποκράτειο. Εκκένωση υπήρξε και από τη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων «Εφέστια» (Εθ. Αντιστάσεως 80, Γέρακας), που φιλοξενούσε 44 άτομα. Μεταφέρθηκαν 10 άτομα, εκ των οποίων τα 2 στον Ερυθρό Σταυρό, 2 στο Ιπποκράτειο και τα υπόλοιπα στη Θάλπη.

Επίσης, το ΕΚΑΒ, κατόπιν κλήσης στο 166 (μέχρι τις 05:45): μετέφερε 3 Πυροσβέστες με αναπνευστικά και τραυματισμούς στο 251 ΓΝΑ και 5 πολίτες διακομίσθηκαν, ένας στο Γεννηματάς με ελαφρύ έγκαυμα, 3 στον Ερυθρό Σταυρό και ένας Σωτηρία με αναπνευστικά προβλήματα.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες