22.2 C
Athens
21.8 C
Thessaloniki
Σάββατο 13 Απριλίου 2024
More

  Qatar Gate: Υπό άκρα μυστικότητα η κατάθεση Παντσέρι – Τους «δίνει» όλους


  Σήμερα, Τρίτη (24/1) είναι η ημέρα που αναμένεται να φέρει καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση του Qatar Gate καθώς αναμένεται να αρχίσει τις (πολλές) καταθέσεις του ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος χρηματισμού, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, με τις βελγικές Αρχές να συνεχίζουν την έρευνά τους υπό άκρα μυστικότητα. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ενώ υπήρχαν πληροφορίες ότι σήμερα θα προχωρούσε στην πρώτη του κατάθεση, οι Αρχές ούτε το επιβεβαιώνουν ούτε το αρνούνται θέλοντας να τηρήσουν απόλυτη μυστικότητα δεδομένης της ευαισθησίας του θέματος.

  Η κατάθεση του πρώην Ιταλού ευρωβουλευτή θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη και γι’ αυτόν τον λόγο δεν έχει γίνει γνωστή ούτε η τοποθεσία, αλλά ούτε καν ο χρόνος στον οποίο θα τεθεί ξανά ενώπιον των Αρχών. Με το 5σελιδο μνημόνιο που έχει υπογράψει με τις βελγικές Αρχές, δεσμεύεται να πει την αλήθεια και μόνο την αλήθεια δίνοντας ονόματα αλλά και τον τρόπο λειτουργίας του κυκλώματος. Έτσι μόνο θα καταφέρει να σώσει την κόρη, τη γυναίκα του αλλά και τον εαυτό του μειώνοντας την ποινή του στον έναν χρόνο. Αν δεν πει την αλήθεια, το μνημόνιο θα ακυρωθεί και οι συνέπειες για τον ίδιο θα είναι οδυνηρές αφού είναι ήδη 68 ετών και η δίκη αναμένεται να ξεκινήσει όταν θα είναι 72.

  Ποιους θα «δώσει» ο Παντσέρι

  Υπό άκρα μυστικότητα συνεχίζεται η έρευνα των βελγικών Αρχών για το σκάνδαλο του Κατάρ και όλοι πλέον κρέμονται από τα χείλη του φερόμενου εγκεφάλου του σκανδάλου, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι. Μάλιστα, φήμες στις Βρυξέλλες λένε ότι ο Παντσέρι προτίθεται να δώσει νέα ονόματα και νέες χώρες όπως άλλωστε προβλέπει και η συμφωνία που έχει κάνει με τις Αρχές.

  Επίσης, κυκλοφορεί έντονη φημολογία ότι θα βάλει στο κάδρο και Γάλλους ευρωβουλευτές. Στόχος του Παντσέρι είναι να αποδείξει ότι δεν ήταν ο εγκέφαλος αλλά απλός μεσάζων στο σκάνδαλο, δείχνοντας ως εγκέφαλο το Κατάρ και ότι ο ίδιος μεσολάβησε για να λαδωθούν «κάποιοι».

  Κρίνεται το μέλλον της Εύας Καϊλή

  Ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι έχει δώσει ήδη ονόματα, μεταξύ αυτών και της Εύας Καϊλή. «Ξέρουν ήδη με ποιον μιλούσε ο Παντσέρι. 6 μήνες τον παρακολουθούσαν και δεν ακούστηκε το όνομα της Καϊλή», σημειώνει από την πλευρά του ο συνήγορός της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

  Όπως δήλωσε ο συνήγορος της Ελληνίδας ευρωβουλευτή, μετά από 45 ημέρες εγκλεισμού μακριά από την οικογένειά της, τα αποθέματα δύναμης και θάρρους λιγοστεύουν, ωστόσο συνεχίζει να δίνει τον αγώνα της. «Δεν είναι αξιόπιστος ο κύριος Παντσέρι. Δεν μπορεί να πει παρά μόνο κουβέντες ότι κάπου την έχει δει».

  Ζητούν να γυρίσουν στην Ιταλία

  Την ίδια ώρα, τόσο η κόρη του Παντσέρι, Σίλβια, όσο και η σύζυγός του Μαρία, προσέφυγαν στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ρώμης κατά της απόφασης έκδοσής τους στο Βέλγιο. Οι δύο υποθέσεις θα εξεταστούν από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας στις 31 Ιανουαρίου. Ένα ακόμη πρόσωπο που εμπλέκεται στο σκάνδαλο, ο Ιταλός κεντροαριστερός ευρωβουλευτής Αντρέα Κοτσολίνο, μιλώντας σήμερα στην επιτροπή δικαστικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αποποιήθηκε τη βουλευτική του ασυλία και δήλωσε ότι δε φέρει καμία ποινική ευθύνη σε ό,τι αφορά το σκάνδαλο Qatar Gate.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή νομικών υποθέσεων θα ψηφίσει για την άρση της ασυλίας των ευρωβουλευτών Αντρέα Κοτσολίνο και Μαρκ Ταραμπέλα. Την ερχόμενη Πέμπτη, ο Φραντσέσκο Τζόρτζι αναμένεται να μιλήσει ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου στις Βρυξέλλες προκειμένου να κριθεί αν θα παραμείνει προφυλακισμένος ή θα αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Στην τελευταία του κατάθεση, εκτός από το Κατάρ και το Μαρόκο, έβαλε στο κάδρο του σκανδάλου και τη Μαυριτανία.  ΣΧΕΤΙΚΑ
  ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

  ΑΠΟΨΕΙΣ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ