Ραγδαίες εξελίξεις με τις παρακολουθήσεις – Ανοίγει νωρίτερα η Βουλή

Η κυβέρνηση συμφώνησε στο αίτημα Τσίπρα και θα ανοίξει νωρίτερα η Βουλή για να γίνει η συζήτηση για τις παρακολουθήσεις.

Την είδηση έκανε γνωστή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος με δήλωσή του τόνισε πως η Βουλή θα ανοίξει στις 22 Αυγούστου, αντί για τις 31 που ήταν προγραμματισμένο.

Η δήλωση Οικονόμου για τη Βουλή

«Η Κυβέρνηση επιδιώκει να γίνει με σοβαρότητα ό,τι απαιτείται σε θεσμικό και κοινοβουλευτικό επίπεδο για τη διερεύνηση της υπόθεσης της νόμιμης επισύνδεσης στο τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη. Ο Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε την Κυβέρνηση για το αίτημα του κ. Τσίπρα για τη διακοπή των θερινών διακοπών της Βουλής και τον ορισμό έκτακτης συζήτησης προ ημερησίας διάταξης για το θέμα αυτό στην Ολομέλεια», ανέφερε ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε:

«Η Κυβέρνηση συμφωνεί στην επίσπευση του ανοίγματος της Βουλής στις 22 Αυγούστου και τον ορισμό της συζήτησης αυτής εντός εκείνης της εβδομάδας. Σημειώνεται ότι η Ολομέλεια της Βουλής είχε αρχικά προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 31 Αυγούστου».

Το αίτημα Τσίπρα

Επιστολή τον πρόεδρο της Βουλής έστειλε νωρίτερα σήμερα (8/8) ο Αλέξης Τσίπρας με την οποία ζήτησε να ανοίξει και πάλι η Βουλή για το θέμα των παρακολουθήσεων.

«Η πολιτική ζωή της χώρας βιώνει μια από τις κρισιμότερες στιγμές της στη Μεταπολιτευτική περίοδο» υποστηρίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην επιστολή του που κάνει λόγο για ορυμαγδό αποκαλύψεων […] άρσης απορρήτου επικοινωνιών ανθρώπων που αποτελούσαν στόχους με πολιτικό ενδιαφέρον για τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

«Σήμερα δεν μπορεί κανείς να πει με ασφάλεια πόσοι και ποιοι, πολιτικοί, δημοσιογράφοι ή άλλοι πολίτες, βρέθηκαν στο επίκεντρο του κατασκοπευτικού ενδιαφέροντος» συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, πριν ζητήσει τη διακοπή των θερινών διακοπών του κοινοβουλίου.

Σφοδρή αντίδραση και από τον Νίκο Ανδρουλάκη

Νωρίτερα, ο άμεσα εμπλεκόμενος στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης με γραπτή του δήλωση, έδειξε να μην καλύπτεται από τα όσα είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη μεσημεριανή του δήλωση για τις παρακολουθήσεις σε βάρος του. Ήταν εμφανής η αγωνία του κ. Μητσοτάκη να βρεθεί στο απυρόβλητο ο τέως Διοικητής της ΕΥΠ, σημειώνει ο Νίκος Ανδρουλάκης, του οποίο το τηλέφωνο παρακολουθούνταν επί τρεις μήνες, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός το μεσημέρι.

Ο πρωθυπουργός στη δήλωσή του, επανέλαβε μεταξύ άλλων, πως παρότι ήταν νόμιμη, στην περίπτωση Ανδρουλάκη, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών υποτίμησε την πολιτική διάσταση της συγκεκριμένης ενέργειας. «Γιατί αν και αφορούσε προβεβλημένο πολιτικό πρόσωπο, ο χειρισμός της υπήρξε ελλιπής. Ακριβώς γι’ αυτό απομακρύνθηκε αμέσως ο Διοικητής της ΕΥΠ» πρόσθεσε.

«Έχουμε ιερή υποχρέωση να ισορροπούμε ανάμεσα στην ασφάλεια του τόπου και των πολιτών και στην προστασία των θεμελιωδών αρχών που προστατεύουν την ιδιωτική σφαίρα και το απόρρητο των επικοινωνιών» είπε επίσης στο διάγγελμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Νωρίτερα, με μια σκληρή ανακοίνωση με την οποία τον χαρακτηρίζει «αλαζόνα, αμετανόητο και ψεύτη», ο ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι «οι 48 ώρες προθεσμία που έδωσε στον εαυτό του για να απολογηθεί δεν αποκατέστησαν δυστυχώς ούτε στοιχειωδώς τη σχέση του κ. Μητσοτάκη με την αλήθεια» και πως «εμφανίστηκε αλαζόνας και αμετανόητος εκτός από ψεύτης. Ζήτησε ελαφρυντικά λόγω μειωμένου καταλογισμού, προσπαθώντας να πείσει ότι δεν ήξερε τι γίνεται ούτε στους πιο εθνικά ευαίσθητους τομείς του επιτελικού του κράτους».

Πηγή: The Standard

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες