Ρέθυμνο: Χωρίς ενεργό μέτωπο η πληγείσα περιοχή – Κάηκαν πάνω από 15.000 στρέμματα

Σε πλήρη επιφυλακή βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις στα μέτωπα όπου οι φωτιές στον Δήμο Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο κατέκαψαν πάνω από 15 χιλιάδες στρέμματα.

Αυτή την ώρα δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο και κάθε εστία αναζωπύρωσης προλαμβάνεται άμεσα δεδομένου ότι το σύνολο των πυροσβεστικών δυνάμεων που έδρασαν στην περιοχή τα τελευταία 24ωρα παραμένουν στα σημεία που έχουν πληγεί από τις φλόγες.

Η ισχύς των ανέμων έχει μειωθεί γεγονός που βοηθάει στον έλεγχο της πληγείσας περιοχής. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αγίου Βασιλείου, Γιάννη Ταταράκη, ο οποίος μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Η κατάσταση έχει πλήρως εξομαλυνθεί, βοήθησε πολύ το γεγονός ότι τα ελικόπτερα μέχρι λίγο πριν τη δύση του ηλίου πραγματοποιούσαν ρίψεις, παρά το ότι δεν υπήρχε ενεργό μέτωπο, καθαρά προληπτικά. Σημαντικό επίσης είναι ότι η περιοχή, στο σύνολο της, κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και είμαι αισιόδοξος ότι οι διαδικασίες θα κινηθούν σε πολύ γρήγορο ρυθμό σε ότι αφορά όχι μόνο αποζημιώσεις αλλά και σε όσα έργα χρειαστεί να γίνουν».

Κλιμάκια του ΕΛΓΑ ξεκίνησαν σήμερα τις καταγραφές σε ότι αφορά σε πρώτο επίπεδο τις απώλειες σε ζωικό κεφάλαιο. «Εύχομαι να υπάρξει η υπηρεσιακή μέριμνα ώστε να μην παρατηρηθεί καθυστέρηση στις καταγραφές του φυτικού κεφαλαίου το οποίο είναι σημαντικό για την τοπική οικονομία», είπε ο κ. Ταταράκης ο οποίος έκανε λόγω για πέντε ημέρες οι οποίες τραυμάτισαν σοβαρά το δήμο και οι πληγές θα μείνουν για πολύ καιρό. Σε ό,τι αφορά την πληροφορία που ήθελε το ανακριτικό να έχει εντοπίσει δύο πρόσωπα που πιθανόν έχουν σχέση με τα πρώτα λεπτά που ξεκίνησε η φωτιά, ο δήμαρχος είπε στο ΑΠΕ ότι «δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, κανένα επίσημο στοιχείο καμία αναφορά. Το ανακριτικό έργο συνεχίζεται και ως δημοτική αρχή έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στους υπηρεσιακούς που ασχολούνται με την έρευνα».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες