Ρόδος: Αλωνίζουν στα χωριά οι διαρρήκτες – Τριπλό «χτύπημα» στη Θολό

Τριπλή διάρρηξη πραγματοποίησε το τελευταίο 24ωρο στο χωριό Θεολόγος της Ρόδου ομάδα πέντε διαρρηκτών, οι οποίοι φορώντας κουκούλες και κινούμενοι με ιδιαίτερη προσοχή στο σκοτάδι, ακόμα και σε κεντρικά σημεία του χωριού, κατάφεραν να διαρρήξουν δύο σπίτια κι ένα κατάστημα εστίασης, προκαλώντας ζημιές, αρπαγές αντικειμένων αλλά κυρίως τρόμο και αγανάκτηση στους κατοίκους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής» σε μία περίπτωση οι δράστες ήρθαν αντιμέτωποι με τον ιδιοκτήτη που εκείνη την ώρα επέστρεφε σπίτι του. Στην συνάντησή τους αυτή, που λίγο έλλειψε να εξελιχθεί σε ιδιαίτερα επικίνδυνη, ο ένας εκ των κουκουλοφόρων διαρρηκτών, κρατώντας ένα βαρύ σίδερο ή λοστό, δεν δίστασε να επιτεθεί εναντίον του ιδιοκτήτη, χτυπώντας τον στο χέρι, όταν εκείνος επιχείρησε να αμυνθεί της επίθεσης.

Μετά τις φωνές οι δράστες άρχισαν να τρέχουν και εξαφανίστηκαν στα στενά του χωριού. Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 19:30 το βράδυ της Τρίτης, εντός της Θολού. Είχαν προηγηθεί άλλες δύο διαρρήξεις: Μία σε οικία και άλλη μία σε κατάστημα εστίασης που βρίσκεται κοντά στην εκκλησία του χωριού. Σύμφωνα με όσα δήλωσαν στη «Ρ» κάτοικοι του χωριού αδίστακτοι δράστες, λεηλάτησαν στην κυριολεξία το σπίτι και το κατάστημα, αρπάζοντας ότι πιο πολύτιμο βρήκαν αλλά και προκαλώντας φθορές. Οι ιδιοκτήτες αξίζει να σημειωθεί ότι ειδοποίησαν αμέσως τις αστυνομικές αρχές και έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Να σημειωθεί πως το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχουν καταγραφεί και πολλές άλλες διαρρήξεις ή απόπειρες διαρρήξεων και σε άλλα χωριά του νησιού, γεγονός που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις και επικρίσεις από τους κατοίκους. Σε όλες τις περιπτώσεις, έχουν γίνει καταγγελίες στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές, έχουν γίνει ανακοινώσεις, έχουν γίνει προσαγωγές υπόπτων, αλλά δυστυχώς, η δράση της συγκεκριμένης σπείρας καθώς εκτιμάται ότι πρόκειται για τα ίδια άτομα, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Περιπτώσεις διαρρήξεων ή απόπειρες έχουν καταγγελθεί, το τελευταίο δίμηνο στην περιοχή της Κρεμαστής, στην Θολό, στο Παραδείσι, τη Σορωνή, την Πυλώνα (όπου μάλιστα οι διαρρήκτες ήρθαν αντιμέτωποι με τον ιδιοκτήτη και στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν τους έπεσε το κινητό τους τηλέφωνο) στην πόλη της Ρόδου, στην Ιαλυσό και σε άλλες περιοχές του νησιού. Οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, αξιοποιώντας πληροφορίες, στοιχεία και υλικό από κάμερες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες