Ρόδος: Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 44χρονο για κατοχή παιδικής πορνογραφίας

Το Μικτό Εφετείο Δωδεκανήσου επέβαλε χθες ποινή φυλάκισης 2 ετών με 3ετή αναστολή σε έναν 44χρονο επαγγελματία οδηγό από τη Ρόδο που κρίθηκε ένοχος με το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Πρωτοδίκως του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 4 ετών με 3ετή αναστολή και χρηματική ποινή ύψους 50.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει το dimokratiki.gr, ο 44χρονος συνελήφθη από κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συμμετείχε συγκεκριμένα σε παγκόσμια επιχείρηση και διεξήγαγε στοχευμένες πολύμηνες έρευνες σε δίκτυο διαμοιρασμού αρχείων peertopeer (Ρ2Ρ), για την καταπολέμηση της πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετέβη την 24η Σεπτεμβρίου 2015, στην οικία του 42χρονου, ο οποίος φέρεται να κατείχε στο διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου του 2015 ένα video με υλικό παιδικής πορνογραφίας στο δίκτυο Ρ2Ρ edonkey2000.

Τι βρέθηκαν στην οικία του

Από την έρευνα, που έγινε στην οικία του στη Ρόδο, βρέθηκε, μεταξύ άλλων, ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος με πλήθος πορνογραφικών αρχείων μεταξύ των οποίων ορισμένα απεικονίζουν ανήλικα παιδιά ηλικίας κάτω των 15 ετών, να επιδίδονται σε σεξουαλικές πράξεις.

Κατασχέθηκε επίσης και ένας φορητός υπολογιστής, ο οποίος θα ελεγχθεί από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Ο 44χρονος, είχε σε κρυφούς φακέλους στον εξωτερικό δίσκο δύο ηλεκτρονικά ντοσιέ, που ήταν συνδεδεμένα με το δίκτυο Ρ2Ρ εντός των οποίων υπήρχαν συνολικά 585 φωτογραφίες και video με σκληρό πορνογραφικό υλικό. Από την έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης εντοπίστηκαν στον ένα σκληρό δίσκο 25 φωτογραφίες με πορνογραφικό υλικό ανηλίκων.

Βρέθηκε εγκατεστημένο το πρόγραμμα διαμοιρασμού αρχείων p2p «utorrent» και δεν βρέθηκαν εγκατεστημένα τα προγράμματα «emul2000» και «Tor Browser».

Στον δεύτερο σκληρό δίσκο βρέθηκαν σε μυστικό φάκελο 141 φωτογραφίες και 81 βίντεο, εκ των οποίων ορισμένα φέρονται να αφορούν παιδική πορνογραφία.

Από την έρευνα στον υπολογιστή βρέθηκαν εγγραφές στο πρόγραμμα διαμοιρασμού αρχείων που παραπέμπουν σε πορνογραφία ανηλίκων.

Από την όλη ωστόσο έρευνα δεν κατέστη εφικτό να διαπιστωθεί διαμοιρασμός αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων.

Ο κατηγορούμενος απολογούμενος κατέθεσε ότι το πορνογραφικό υλικό προοριζόταν αποκλειστικά για δική του χρήση και ότι επρόκειτο για αποσπασματικά βίντεο μικράς διάρκειας μεταξύ πολλών μικρών βίντεο με απλό πορνογραφικό περιεχόμενο τα οποία είναι ελεύθερα στο διαδίκτυο.

Σε κάποιες ιστοσελίδες, ανάμεσα σε αυτά που κατέβασε υπήρχαν, όπως είπε, και βίντεο που περιείχαν νεαρά άτομα των οποίων, η ηλικία ήταν απροσδιόριστη. Όταν όμως διαπίστωσε ότι τα αποσπάσματα αφορούσαν νεαρά άτομα, απλώς τα έκλεισε και δεν τα ξαναείδε.

Το πρόγραμμα, που ευρέθη στον υπολογιστή του, όπως είπε, δεν χρησιμοποιήθηκε για αναμετάδοση, ούτε και εγκαταστάθηκε για κάτι τέτοιο.

Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη ο δικηγόρος κ. Τάσος Διάκος.

 

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες