Η Ρωσία κατήργησε το ανώτατο ηλικιακό όριο κατάταξης στον στρατό – Ψάχνει για φαντάρους

Ρώσοι στρατιώτες

Στη Ρωσία, το κοινοβούλιο υιοθέτησε σήμερα (25/5) νόμο με τον οποίον καταργείται το ανώτατο ηλικιακό όριο κατάταξης στον στρατό.

«Η υιοθέτηση αυτής της πρότασης νόμου θα επιτρέψει να προσελκυθούν στον στρατό ειδικοί σε περιζήτητες ειδικότητες», υπογραμμίζει ένας από τους συντάκτες του κειμένου, ο βουλευτής Αντρέι Καρταπόλοφ, η δήλωση του οποίου αναφέρεται στον ιστότοπο της Δούμα, της κάτω βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου.

«Σήμερα ειδικά, πρέπει να ενισχύσουμε τις ένοπλες δυνάμεις μας και να βοηθήσουμε το υπουργείο Άμυνας. Ο Ανώτατος Διοικητής μας κάνει τα πάντα για να διασφαλίσει ότι οι ένοπλες δυνάμεις μας θα κερδίσουν και χρειάζεται να βοηθήσουμε», δήλωσε παράλληλα ο πρόεδρος της Δούμας Βιατσεσλάβ Βολόντιν.

Ότι ίσχυε στη Ρωσία

Μέχρι σήμερα, μόνον οι πολίτες ηλικίας 18 ως 40 ετών επιτρεπόταν να συνάψουν ένα πρώτο συμβόλαιο πρόσληψης στις ένοπλες δυνάμεις. Για τους αλλοδαπούς, το ηλικιακό περιθώριο ήταν από τα 18 ως τα 30 χρόνια.

Πλέον θα είναι δυνατό οποιοσδήποτε εθελοντής που δεν έχει συμπληρώσει τη νόμιμη ηλικία συνταξιοδότησης, η οποία ορίζεται σήμερα στα 61,5 έτη για τους άνδρες, να καταταγεί στον στρατό.

Σημαντικές οι απώλειες

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε στις 25 Μαρτίου ότι 1.351 μέλη του ρωσικού στρατιωτικού προσωπικού είχαν σκοτωθεί και 3.825 τραυματιστεί από τις 24 Φεβρουαρίου που τα ρωσικά στρατεύματα εισέβαλαν στην Ουκρανία. Έκτοτε δεν έχει επικαιροποιήσει τα στοιχεία για τις απώλειες των ρωσικών δυνάμεων.

Αξιωματούχοι των ουκρανικών και δυτικών υπηρεσιών πληροφοριών έχουν δηλώσει ότι οι απώλειες της Ρωσίας στην Ουκρανία ήταν σημαντικά υψηλότερες τότε και έχουν αυξηθεί κατακόρυφα από τον Μάρτιο.

Χορηγεί διαβατήρια η Μόσχα

Η Ρωσία θα επιτρέψει στους κατοίκους των περιφερειών της Ζαπορίζια και της Χερσώνας, στη νότια Ουκρανία, να ζητήσουν ρωσικό διαβατήριο μέσω «μιας απλουστευμένης διαδικασίας», σύμφωνα με προεδρικό διάταγμα που δημοσιεύθηκε σήμερα (25/5).

Ο ρωσικός στρατός, που εισέβαλε σις 24 Φεβρουαρίου στην Ουκρανία, ελέγχει πλήρως την περιφέρεια της Χερσώνας και εν μέρει εκείνη της Ζαπορίζια. Οι νέες αρχές των δύο περιφερειών, που έχουν διοριστεί από το Κρεμλίνο, έχουν πλέον εκφράσει την επιθυμία να ενταχθούν στη Ρωσία.

Το εν λόγω προεδρικό διάταγμα εφαρμόζεται επίσης από το 2019 όσον αφορά τους κατοίκους των εδαφών του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ, τα οποία έχουν αποσχισθεί και οι αντίστοιχοι στρατοί τους συμμετέχουν με τη Μόσχα στις μάχες εναντίον της Ουκρανίας.

Τη Δευτέρα, οι φιλορωσικές αρχές της Χερσώνας ανακοίνωσαν πως στην περιφέρεια θα χρησιμοποιείται πλέον το εθνικό νόμισμα της Ρωσίας, το ρούβλι, παράλληλα με την ουκρανική χρίβνα. Ένας περιφερειακός αξιωματούχος που διορίστηκε από τη Μόσχα, ο Κίριλ Στρεμοούσοφ, δήλωσε πως ελπίζει ότι μέχρι το τέλος του έτους η περιφέρεια θα περάσει πλήρως στο ρούβλι.

 

Tags

Μοιραστείτε το:

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες