Ρώσος βουλευτής: «Ο Πούτιν μπορεί να εξαφανίσει τις ΗΠΑ με μόνο τέσσερις πυραύλους “SATAN ΙΙ”»

Ρωσικός πύραυλος

Ρώσος αξιωματούχος εξέδωσε μια δυσοίωνη προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ, καθώς είπε ότι ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα μπορούσε να εξαφανίσει τις ανατολικές και δυτικές ακτές με μόνο τέσσερις πυρηνικούς πυραύλους, «Satan II».

Ο Alexei Zhuravlev, μέλος του ρωσικού κοινοβουλίου, δήλωσε στο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι Russia-1 τη Δευτέρα ότι η Ρωσία έχει την ικανότητα να εξαπολύσει μια καταστροφική πυρηνική επίθεση στις ΗΠΑ λόγω της υποστήριξής τους στην Ουκρανία στον πόλεμο, σύμφωνα με το NYPost.

«Θα σας πω με απόλυτη ικανοποίηση ότι για να καταστραφεί ολόκληρη η ανατολική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών χρειάζονται δύο πύραυλοι Sarmat», είπε ο Zhuravlev, αναφερόμενος στους νέους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους της Ρωσίας, οι οποίοι είναι γνωστοί ως «SATAN-ΙΙ2». στις χώρες του ΝΑΤΟ.

O Alexei Zhuravlev
O Alexei Zhuravlev / Φωτογραφία: Νew York Post

«Και το ίδιο ισχύει για τη Δυτική Ακτή», συνέχισε ο Zhuravlev. «Τέσσερις πύραυλοι και δεν θα μείνει τίποτα».

Ο Ρώσος βουλευτής υποστήριξε ότι η χώρα του έχει την ικανότητα να εξαπολύσει μια καταστροφική πυρηνική επίθεση στις ΗΠΑ που παρέχουν υποστήριξη στην Ουκρανία ενώ μαίνεται ο πόλεμος.

Ο Ζουράβλεφ προχώρησε κι ένα βήμα παραπέρα λέγοντας ότι, εάν η Ρωσία επιτεθεί με πυρηνικά στην Αμερική, το «μανιτάρι» θα είναι ορατό από το Μεξικό».
Πρόσθεσε επίσης ότι, σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου, κανείς δεν πρέπει να νιώθει ασφαλής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το σύστημα πυραύλων «Satan II», της κλάσης «Samart», είναι ένας βαλλιστικός πύραυλος ο οποίος είναι ικανός να πλήξει τον στόχο του που βρίσκεται ακόμη και σε απόσταση 18 χιλιάδες χιλιομέτρων.

 

Μοιραστείτε το:

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες