Σε φυλακές και οργανωμένο έγκλημα αναζητούν τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας Καραϊβάζ

Τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, τον άνθρωπο δηλαδή που υπέγραψε το «συμβόλαιο θανάτου» του, αναζητούν τα στελέχη του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής, σε φυλακές, αλλά και σε άτομα που έχουν απασχολήσει τις αρχές για εμπλοκή τους σε υποθέσεις της Greek Mafia.
Ήδη έχει ενεργοποιηθεί ένα δίκτυο πληροφοριοδοτών εντός των σωφρονιστικών καταστημάτων της χώρας, σε μια προσπάθεια εντοπισμού αναφορών ή συζητήσεων μεταξύ κρατουμένων, που είχαν στο επίκεντρό τους, ρεπορτάζ του Γιώργου Καραϊβάζ.
Παράλληλα οι αστυνομικοί, στήνουν ένα «ηλεκτρονικό πλέγμα» σε τηλεφωνικές επικοινωνίες και επικοινωνίες, ατόμων που έχουν απασχολήσει τις αρχές για συμμετοχή τους σε υποθέσεις της Greek Mafia από το 2017 έως και σήμερα.
Τα ερωτήματα και οι έρευνες
Τέσσερις ημέρες μετά την εκτέλεση με 9 σφαίρες του δημοσιογράφου και τα ερωτήματα για τον τρόπο δράσης των εκτελεστών του Γιώργου Καραϊβάζ είναι δεκάδες, ενώ σε πολυεπίπεδο πλαίσιο εξελίσσονται και οι έρευνες των αστυνομικών, με το σύνολο των ειδικών υπηρεσιών του σώματος, να ασχολούνται με την εξιχνίαση της υπόθεσης.
Οι αρχές αναζητούν το δρομολόγιο που ακολούθησαν οι δράστες προκειμένου να προσεγγίσουν το σημείο της δολοφονίας, αλλά και το δρομολόγιο διαφυγής τους από το σημείο.
Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν πως οι δράστες μετά την ενέδρα θανάτου, είτε χωρίστηκαν προκειμένου να γίνει δύσκολος ο εντοπισμός τους από τις αρχές, είτε παρελήφθησαν από άλλα οχήματα ώστε να «εξαφανίσουν» το σκούτερ που χρησιμοποίησαν και αν άλλαξαν τα «επιχειρησιακά» ρούχα που φορούσαν. Πολύ πιθανό θεωρείτε μάλιστα το ενδεχόμενο να «φόρτωσαν» το σκούτερ σε βανάκι και να το μετέφεραν σε κάποια αποθήκη ή ακόμη και να το έχουν κάνει ήδη «βίδες» για να μην εντοπιστεί ποτέ. Επίσης θεωρούν πιθανό το σενάριο το σκούτερ να το έχουν ήδη «ξεφορτώσει» στη θάλασσα.
Αστυνομικοί του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής, αναζητούν τον αριθμό πινακίδας του σκούτερ, ώστε να διαπιστώσουν αν είχε κλαπεί τις προηγούμενες ημέρες και από ποια περιοχή της Αττικής.
Σφαίρα κατέστρεψε το κινητό τηλέφωνο
Όπως έγινε γνωστό, κατά την διάρκεια της δολοφονικής επίθεσης, μια σφαίρα που είχε στόχο το σώμα του Γιώργου Καραϊβάζ, κατέστρεψε το κινητό του τηλέφωνο, κάτι που ενδέχεται να καταστήσει δύσκολη, την ανάκτηση δεδομένων από τα στελέχη της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών. Η εξέλιξη αυτή θα καθυστερήσει, αλλά δεν θα αποτρέψει τους αστυνομικούς να αποκτήσουν πρόσβαση στα δεδομένα του κινητού του δημοσιογράφου και κυρίως σε αυτά των εφαρμογών του Viber και του Wha’t Up.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες