Σε ποιο Ανώτατο Δικαστήριο απονεμήθηκε το βραβείο «Κρυστάλλινη Ζυγαριά της Δικαιοσύνης»

Στο Ανώτατο Δικαστήριο της Σλοβενίας απονεμήθηκε το βραβείο «Κρυστάλλινη Ζυγαριά της Δικαιοσύνης» (Crystal Scales of Justice) για το 2019. Το βραβείο απονεμήθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Σλοβενίας για το πρόγραμμα με τον τίτλο «Βελτίωση της ποιότητας της Δικαιοσύνης».
Το βραβείο της Ευρωπαϊκής Κρυστάλλινης Ζυγαριά της Δικαιοσύνης 2019, το οποίο διοργανώθηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης, επιβραβεύει καινοτόμες δικαστικές πρακτικές στους ευρωπαϊκούς δικαστικούς θεσμούς. Το βραβείο απονεμήθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Σλοβενίας στις 25 Οκτωβρίου 2019 στο Όσλο της Νορβηγίας με την ευκαιρία της πανηγυρικής εκδήλωσης της Ευρωπαϊκής Ημέρας Δικαιοσύνης.
Το πρόγραμμα «Βελτίωση της ποιότητας της Δικαιοσύνης» είναι ένα πρόγραμμα παγκόσμιας κλίμακας και μεταξύ άλλων στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας της δικαστικής δραστηριότητας, στην αύξηση της εμπιστοσύνης στο δικαστικό σώμα, κ.α
Ακόμη, κατά την πανηγυρική εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Ημέρας Δικαιοσύνης, απονεμήθηκαν τρεις ακόμη ειδικές αναφορές στα εξής προγράμματα:
– «Εναρμόνιση των διαδικασιών: μια απάντηση που να συνδυάζει την αποτελεσματικότητα της δημόσιας υπηρεσίας της Δικαιοσύνης με τις καλές συνθήκες εργασίας», Πρωτοδικείο του Λουξεμβούργου, Βέλγιο.
– «Διαμεσολάβηση στην ποινική δικαιοσύνη: παραπομπή από εισαγγελείς στη φάση της εισαγγελίας και παραπομπή από δικαστές στην προκαταρκτική φάση», Εθνικός Συντονιστής για τη Μεσολάβηση σε Ποινικές Υποθέσεις, Κάτω Χώρες.
– «Ψηφιακή Δικαιοσύνη», Υποδιεύθυνση Νέων Τεχνολογιών, Γενική Διεύθυνση Εκσυγχρονισμού της Δικαιοσύνης, Τεχνολογικής Ανάπτυξης, Ανάκτησης και Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων, Υπουργείο Δικαιοσύνης της Ισπανίας.
Εκπρόσωποι των βραβευμένων προγραμμάτων θα κληθούν να τα παρουσιάσουν στην ολομέλεια της CEPEJ στις αρχές Δεκεμβρίου 2019.

Μοιραστείτε το:

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες